Buffel heeft grappig en opmerkelijke bijnaam in Genkse kleedkamer

Buffel heeft grappig en opmerkelijke bijnaam in Genkse kleedkamer
Vrijdag 16 maart 2018 - 11:46   I  

Thomas Buffel is inmiddels 37, maar de middenvelder van KRC Genk is nog steeds niet versleten. Zaterdagavond kan de kapitein zijn tweede Belgische bekerfinale winnen met de Limburgse club. Buffel leeft ontspannen toe naar het treffen met Standard.

Zo kan er in aanloop naar de bekerfinale nog steeds goed gelachen worden. Buffel onthulde in een gesprek met Het Laatste Nieuws zijn bijnaam in de Genkse kleedkamer. "De Afrikanen noemen bij 'Big Baba', dat is een ouder lid van de familie. Dat vertellen ze mij toch." (lacht)

Buffel pakte al eens een beker met Genk. Hij weet dus wat het is om op de Heizel te staan en de zege naar je toe trekken. "Ja. Tegen mijn vrienden van Cercle Brugge, wat het voor mij extra leuk maakte. Het was een finale die we niet mochten verliezen, maar er zat toch spanning op. Er zijn ook maar een handvol spelers die elk jaar voor een prijs kunnen spelen."

"Aan het begin van een carrière denk je altijd dat er nog tijd genoeg is om een prijs te pakken, maar dat is niet zo. Een gemiste kans komt nóóit meer terug. Dat probeer ik die jongens van 20 of 21 bij ons ook mee te geven. Pak die kans nú! Of er geluisterd wordt naar 'Big Baba'? (lacht) Dat zullen we zaterdagavond zien", besluit Buffel.

Poll: Moet Buffel nog een seizoen doorgaan als speler?

TAGS  I  Buffel  I   RC Genk  I   Standard

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024