'Engelse en Duitse clubs melden zich voor smaakmaker van Standard'

'Engelse en Duitse clubs melden zich voor smaakmaker van Standard'
Vrijdag 16 maart 2018 - 15:07   I  

Standard verzekerde zich op de valreep van een plaats in play-off 1 en strijdt zaterdagavond met KRC Genk om de eindzege in de Beker van België. Het recente succes van 'De Rouches' brengt wel met zich mee dat er nu al interesse is voor enkele spelers.

Zo is het goed mogelijk dat Christian Luyindama binnenkort alweer vertrekt op Sclessin. De Congolese verdediger ontpopte zich dit seizoen tot een vaste waarde in de ploeg van Ricardo Sa Pinto. De beresterke Luyindama is 24 en maakte de voorbije weken en maanden indruk met sterke prestaties. De verdediger is één van de hoekstenen in het succes van Standard.

Volgens Het Nieuwsblad zal het bestuur van De Rouches zijn uiterste best moeten doen om Luyindama nog een seizoen in Luik te houden. "Luyindama is een veelvoud waard van het schijntje dat de Rouches vorig jaar betaalden. Afgelopen winter al informeerden clubs uit Duitsland en Engeland", klinkt het in de krant.

Het is duidelijk dat Luyindama over het gewenste profiel beschikt om het te maken in een grotere competitie. In het verleden werkten ook beren als Kalidou Coulibaly (van Genk naar Napoli), Oguchi Onyewu (van Standard naar Newcastle United) en Dante (van Standard naar Borussia Mönchengladbach) zich via de Belgische competitie op naar een grotere club en competitie.

Poll: Kan Luyindama mee in een grotere competitie?

TAGS  I  Luyindama  I   Standard

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024