Deze spelers moeten definitief een kruis maken over WK met Rode Duivels

Deze spelers moeten definitief een kruis maken over WK met Rode Duivels
Vrijdag 16 maart 2018 - 15:45   I  

Roberto Martinez maakte vrijdagmiddag zijn selectie bekend voor de oefeninterland tegen Saudi-Arabië. Anthony Limbombe is de enige nieuwe Rode Duivel die eind deze maand mogelijk zijn opwachting maakt. Voor enkele andere kandidaat-internationals ziet het er minder goed uit.

De oefenpot tegen Saudi-Arabië is voor de bondscoach de laatste kans om enkele zaken uit te testen met het oog op het WK. Tijdens de volgende interlandbreak, in mei, staat het WK in Rusland immers al voor de deur en is het niet het juiste moment voor experimenten.

Dat Martinez vrijdagmiddag amper één nieuw gezicht uit zijn hoed toverde, is dan ook een duidelijk teken aan de wand. De bondscoach is niet van plan om het roer plots om te gooien en enkele vertrouwde gezichten zomaar te laten vallen. De Spanjaard greep ook deze keer terug naar Ciman, Boyata en Dendoncker. Spelers die het dit seizoen niet altijd makkelijk hadden of niet op het allerhoogste niveau spelen, maar waar Martinez wel vertrouwen in heeft.

Geen Vanaken, Praet en Januzaj op het WK

Het is dan ook duidelijk: enkele kandidaat-internationals mogen nu ook met zekerheid – tenzij de Rode Duivels met een blessureplaag te maken krijgen – een kruis maken over het WK met de Rode Duivels. We denken dan meteen aan spelers als Nicolas Lombaerts (KV Oostende), Brandon Mechele, Hans Vanaken (beiden Club Brugge), Dennis Praet (Sampdoria), Adnan Januzaj (Real Sociedad), Landry Dimata (Wolfsburg), Thomas Foket (AA Gent), Timothy Castagne (Atalanta), Björn Engels, Vadis Odjidja (beiden Olympiakos), Charly Musonda Junior (Celtic), Laurent Depoitre (Huddersfield), Sven Kums, Pieter Gerkens (beiden Anderlecht) en Jason Denayer (Galatasaray).

Zij werden in een recent verleden nog opgeroepen voor de nationale ploeg of werden omwille van hun goede prestaties getipt voor een selectie, maar moeten het afleggen tegen gevestigde waarden die omwille van hun verdiensten – vaak in het buitenland – een streepje voor hebben.

Martinez zal vasthouden aan vaste kern

Aan de selectie van Martinez zal, zonder ongelukken, niet veel meer wijzigen. De Spanjaard was er nooit de man naar om spelers zomaar te laten vallen. Zelfs al enkele van zijn trouwe luitenanten de komende maanden niet vaak in actie komen, zal Martinez samen met zijn technische staf alles in het werk stellen om 'de speciale gevallen' klaar te stomen voor het WK.

Poll: Moet Martinez toch overwegen om één van deze spelers mee te nemen naar Rusland?

TAGS  I  Martinez  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   AA Gent  I   KV Oostende

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024