Cercle Brugge spreekt zich uit over toekomst van Vercauteren

Cercle Brugge spreekt zich uit over toekomst van Vercauteren
Vrijdag 16 maart 2018 - 15:31   I  

Cercle Brugge verzekerde zich vorig weekend van een terugkeer naar de Jupiler Pro League. Vanaf volgend seizoen speelt de Brugse ‘Vereniging’ opnieuw op het hoogste niveau in België. Of succestrainer Frank Vercauteren dan nog aan het roer zal staan, is maar zeer de vraag.

Vercauteren tekende bij Cercle Brugge een overeenkomst tot het einde van dit seizoen. Nu de promotie een feit is, is het afwachten of de gewezen Rode Duivel ook zin heeft om de Bruggelingen ook in de Jupiler Pro League te leiden.

Volgens Krant van West-Vlaanderen is het lang niet zeker dat Vercauteren in het Jan Breydelstadion zal blijven werken. “Voor Cercle (en voor Monaco) is Vercauteren absoluut de keuze nummer één. Maar wat wil Vercauteren zelf? Bij zijn aanstelling had hij over een kortetermijnproject. Maar na de titel liet hij zich ontvallen dat ‘deze titel even mooi als de titels op het hoogste niveau’.”

“De bal ligt in het kamp van Vercauteren, die het wellicht hard kan spelen naar ambitie en versterkingen toe. Wellicht eist hij garanties om ook in 1A sterk voor de dag te komen. Cercle moet beseffen dat Vercauteren ook in het buitenland gevolgd wordt. Er zijn kapers op de kust.”

"Ik neem aan dat Vercauteren er eens over zal nadenken"

Bij Cercle Brugge kijken ze nog even de kat uit de boom. “Vercauteren kwam met één doel: de promotie afdwingen. Tot op vandaag is er met de trainer niet gesproken over een verlengd verblijf”, zegt voorzitter Frans Schotte. “Dat was overigens de afspraak in het begin. Niemand sprak over wat erna zou komen en dat was misschien de kracht de voorbije weken.”

“Frank is nu op vakantie. Ik neem aan dat hij er eens over zal nadenken. Ik verwacht de komende weken een eerste contact om te zien wat de mogelijkheden zijn. Er was enorm veel beleving in wat hij deed. Ik veronderstel dat hij op die manier voldoende signalen gaf dat hij bij ons gelukkig was en is. Na zaterdag werd duidelijk dat hij geen formaliteit vervulde, maar het was duidelijk dat hij enorm genoot.”

Poll: Zal Vercauteren trainer van Cercle Brugge blijven?

TAGS  I  Vercauteren  I   Cercle Brugge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024