'Kara Mbodji heeft fantastisch nieuws voor Anderlecht en de fans'

'Kara Mbodji heeft fantastisch nieuws voor Anderlecht en de fans'
Vrijdag 16 maart 2018 - 16:31   I  

Anderlecht zit met een aantal langdurig geblesseerden. Zowel Andy Najar, Kara Mbodji als Henry Onyekuru staan nog steeds aan de kant. Dat zijn niet van de minste namen en paars-wit hoopt van hen nog enkele te recupereren in Play-off 1. Dat wordt echter niet evident.

De Senegalese verdediger wordt wellicht het ergste gemist. Zijn leiderschap en kracht zou de defensieve stabiliteit van Anderlecht goed doen. Alleen is de verdediger al een tijdje out en zijn knie blijft een delicate zaak. Bovendien speelt ook het WK mee, want Kara wil dolgraag fit naar Rusland trekken binnenkort met Senegal. Alleen wordt het afwachten hoe snel hij herstelt.

Volgens de Senegalees zelf verloopt zijn revalidatie goed. Hij hoopt snel terug te zijn. "Met mijn revalidatie verloopt alles goed. Ik weet niet wanneer ik juist zal terugzijn, maar ik hoop binnen 2 en 3 weken toch al stevig op mijn benen te staan", aldus Kara aan Galsenfoot.com.

Groot gemis

Het ontbreken van Kara is een groot gemis voor Anderlecht. Anderlecht sukkelt trouwens al een heel seizoen met blessures van sterkhouders. Zo speelden Najar en Onyekuru de voorbije maanden niet door een blessure. Ook Kara sukkelt dus met blessures en dat is volgens Trebel een ontzettend grote aderlating.

"Onze defensieve middenvelder moet achterin spelen omdat Kara er niet is. Iedereen in de vestiaire weet wat het grootste probleem van Anderlecht is: het ontbreken van Kara. Dat zié je toch? Hij is de beste verdediger van België - agressief in de duels, proper in het uitverdedigen, positioneel sterk, en Kara is een leider. Op het einde van een match heb ik altijd de stem van Kara in mijn hoofd - 'links, Adri', 'rechts, Adri', 'doe dit', 'doe dat'... Laat ons een heel seizoen met Kara spelen, en met Leander op het middenveld, en we staan niet waar we nu staan. Hetzelfde voor Najar - Andy kan een tegenstander uitschakelen met zijn acties. Ook Andy missen we enorm", aldus Trebel eerder in Het Laatste Nieuws.

Poll: Zien we Kara snel terug bij Anderlecht?

TAGS  I  Kara  I   Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024