Batshuayi alweer slachtoffer van racisme: "Aap, tv en banaan wachten op je"

Batshuayi alweer slachtoffer van racisme:
Vrijdag 16 maart 2018 - 16:48   I  

Michy Batshuayi kon gisteren niet verhinderen dat Dortmund uit de Europa League werd gekegeld. Eerder konden de Duitsers wel het Italiaanse Atalanta uitschakelen en dat was niet naar de zin van de Italiaanse fans. Zij trakteerden de Rode Duivel toen op enkele apengeluiden.

Batshuayi deed na de wedstrijd ook zijn beklag op Twitter. "2018 en nog altijd apengeluiden vanuit de tribune... serieus? Veel plezier met het kijken naar de rest van de Europa League op tv, terwijl wij door zijn naar de volgende ronde", schreef Batshuayi toen.

Het is niet de eerste keer dat racisme een probleem is bij Atalanta. Eerder hing de club ook al een straf boven het hoofd nadat ook Kalidou Koulibaly van Napoli slachtoffer werd van racisme. Een terugkerend probleem dus bij de Italianen.

Nu opnieuw

Nu werd Batshuayi opnieuw het slachtoffer van racisme. De Rode Duivel ging er dus gisteren uit tegen RB Salzburg en enkele 'fans' van Atalanta zag hun kans schoon om Batshuayi nu terug te pakken voor zijn eerdere uitspraken, die hem dus duidelijk niet in dank werden afgenomen.

"Zuig nu maar aan de banaan op je zetel, lul", "Hey aap, de tv en een banaan wachten op jou" of "Geniet van je sofa, loser", ging het onder andere. Bijzonder racistische uitspraken die nogmaals bewijzen dat racisme in het voetbal nog steeds een probleem is.

Batsman reageert

Ook deze keer liet Batshuayi zich niet kennen. Hij verzamelde de reacties en deelde ze via social media. Hij had ook nog een boodschap voor de voorzitter van Atalanta Antonio Percassi. Die had eerder gezegd zich te verontschuldigen indien de geluiden echt bleken te zijn.

"Het klopt, veel succes met jouw fans, mijnheer Percassi", kon Batshuayi nu aantonen. Verontschuldigingen van de voorzitter bleven voorlopig uit. Batshuayi zelf benadrukte ook nog eens dat niet iedereen van de Atalanta-fans racistisch is, maar dat het wel een groot probleem is.

Poll: Moet Atalanta nu zelf streng optreden?

TAGS  I  Batshuayi  I   Dortmund  I   Atalanta

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024