Frank Raes heeft glazen bol: "Genk of Standard? Zij winnen de beker morgen"

Frank Raes heeft glazen bol:
Vrijdag 16 maart 2018 - 17:20   I  

De spelers van Standard en RC Genk bereiden zich momenteel volop voor op de confrontatie van morgen. Dan nemen beide ploegen het tegen elkaar op in de Beker van België. Beide ploegen kunnen dan ook hun seizoen nu al bijzonder veel glans geven. En dan moet play-off 1 nog beginnen. Een spannende strijd wordt het morgen zeker.

Dat weet ook Frank Raes, die al jarenlang het bekervoetbal op de voet volgt. Hij ziet twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn en weet dan ook dat beide ploegen elkaar in evenwicht zullen houden morgen. Een eenvoudige wedstrijd wordt het dus voor zowel Standard als Racing Genk niet.

"Genk en Standard klokken op hetzelfde aantal competitiepunten af. Aan play-off 1, ook na de halvering van de punten, beginnen ze alvast op gelijke voet. Dat is ook zo in de bekerfinale. Beide ploegen hebben hun kwalificatie echt niet gestolen. Vooral Standard legde een straf parcours af. Als je Anderlecht, Club Brugge en Oostende uitschakelt, sta je terecht in de finale. Bij Genk ging het iets vlotter, maar met KV Kortrijk hebben ze in de halve finale toch ook een echte bekerploeg eruit gekegeld", aldus Raes voor Sporza.

Toch lichtjes favoriet

Toch is Standard volgens hem lichtjes favoriet. "Dit Standard is van nature een echte Cup-ploeg, veel meer dan Genk. In de competitie speelden ze ook altijd een beetje alles of niets. Tussen de flauwe matchen door kunnen ze wel plots Anderlecht wegzetten en Club Brugge uitschakelen in de beker."

"Bij de 2 clubs vind je echt een bekertraditie. Standard heeft 7 bekers gewonnen, terwijl Genk van de 4 gespeelde finales er ook 4 heeft binnen gehaald. Maar eigenlijk kan je uit die cijfers weinig tot niets afleiden. Het zijn andere ploegen in een ander tijdperk. Dit is het heden en het nu."

Strijd tussen Carcela en Pozuelo

Waar Raes ook erg naar uitkijkt is de strijd tussen Carcela en Pozuelo. Zij zijn volgens Raes de betere voetballers uit de Belgische competitie en zullen elkaar morgen ook enkele keren tegenkomen. Dat wordt bijzonder om te zien volgens Raes.

De wedstrijd kan natuurlijk op power beslist worden, maar ik denk veeleer dat het technische aspect de bovenhand zal halen. Met Carcela bij Standard en Pozuelo bij Genk heb je toch 2 van de beste voetballers in de Belgische competitie tegenover elkaar staan. Die 2 zullen echt bepalen wat er gaat gebeuren. Ze moeten ook af en toe in elkaars zone opduiken, wat een heel boeiend spektakel zal opleveren."

Poll: Wie wint de beker morgen?

TAGS  I  Standard  I   RC Genk  I   Raes

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024