Sa Pinto verrast: "Mijn hart bloedt als ik hem niet in de basis zet"

Sa Pinto verrast:
Vrijdag 16 maart 2018 - 18:56   I  

Morgen neemt Standard het op tegen Racing Genk in de finale van de Beker van België. Sa Pinto heeft de laatste weken, mede door de komst van Carcela, de sleutel tot succes gevonden. Hij hakte enkele belangrijke knopen door en die lijken nu ook haar vruchten af te werpen. Daardoor belandden enkele spelers wel op de bank.

Zo kiest Sa Pinto tegenwoordig voor Fai op links en dus niet meer voor trouwe krijger Pocognoli. De kapitein van de Rouches zal wellicht morgen ook vanop de bank moeten toekijken. Uiteraard niet eenvoudig voor de ex-international.

Ook voor Sa Pinto is het geen gemakkelijke keuze. Dat liet hij nog weten op de persconferentie vandaag. "Wat mijn kapitein betreft, hij verdient die woorden. Poco is de kapitein die iedere coach wenst. Het is een echte professional die hard werkt en met een winnaarsmentaliteit. Daarnaast houdt hij van de club. Hij heeft erg veel passie voor de club. Hij heeft niet gespeeld omdat hij dat niet verdient, want hij verdient het net wel. Hij heeft niet gespeeld omdat het mijn keuze was, dat is mijn job. Mijn hart bloedt als ik mijn kapitein niet met de basiself kan laten meespelen. Het is nu eenmaal mijn werk", aldus Sa Pinto.

Dubbeltje op zijn kant

Eenvoudig wordt het morgen niet, dat beseft ook Sa Pinto. De Portugees weet dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn, maar is er wel op gebrand om te winnen morgen. Hij vindt namelijk dat zijn spelers dat verdienen. Zeker na de mooie bekercampagne.

"Ik schat de kansen 50/50 in. We hebben Racing Genk al verslagen dit seizoen, maar dat was anders. Een ander moment, een andere wedstrijd en ze hadden een andere trainer. Ik vind wel dat we de beker verdienen. We schakelden Anderlecht, Oostende en Club Brugge uit. Dan verdien je het gewoon om die beker in de lucht te steken", aldus Sa Pinto volgens RTL.

Poll: Verdient Standard de beker het meest?

TAGS  I  Standard  I   RC Genk

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024