Anthuenis is duidelijk over Genk-Standard: "Zij hebben meer kwaliteit"

Anthuenis is duidelijk over Genk-Standard:
Zaterdag 17 maart 2018 - 07:58   I   door Redactie

Aimé Anthuenis ligt met zijn hart bij KRC Genk. Toch denkt de analist en voormalige coach van de Limburgers dat Standard meer kwaliteit heeft. Het wordt dus nog spannend vanavond in de bekerfinale. Een wedstrijd die volgens Anthuenis alle kanten uit kan.

Genk begon aan het seizoen met titelambities. Uiteindelijk mocht de club nog blij zijn met het ticket voor Play-off 1. Ook volgend seizoen ziet Anthuenis in Genk geen titelkandidaat. “Neen. Of er zou in elke linie kwaliteit moeten bijkomen. Het bewijs: ze zijn niet verder geraakt dan plaats vijf. Ze zitten net onder de top", stelt Anthuenis in Het Nieuwsblad.

"Al is het voor clubs als Genk of Gent door die - voor mij onmogelijk te begrijpen - halvering van de punten iets gemakkelijker nog eens kampioen te spelen in Play-off 1. En nog een voorwaarde: het bestuur moet Clement voldoende sportieve bevoegdheden geven.”

"Sa Pinto heeft er voetbaldiscipline ingebracht"

Standard staat er beter voor dan Genk op vlak van kwaliteiten, stelt Anthuenis. “Individueel heeft Standard een sterker middenveld dan Genk. Maar het is afwachten hoe ze de geschorste Agbo gaan vervangen. Marin is een heel goede voetballer. Mpoku en Edmilson zijn dat ook, maar zijn wel te onregelmatig. Dat moet je Sa Pinto meegegeven: hij heeft er voetbaldiscipline ingebracht, want die twee verdedigen nu ook mee", zegt hij. 

"Vroeger was het: een actie, dan applaus en ze waren weer vijf seconden weg. Nu werken zijn vedetten. En dan hebben ze nog een hele goeie laten gaan: Orlando Sa. Die maakte toch veel goals? Al verrast Emond mij nu wel. Al veertien keer afgeschreven, maar plots begint hij te scoren. Dat heb je met spitsen. Hij is een sluipschutter. En zeer beweeglijk. (peinzend) Alles samen heeft Standard meer kwaliteit, vrees ik.”

Poll: Heeft Standard meer kwaliteit dan Genk volgens jou?

TAGS  I  Standard  I   RC Genk  I   Anthuenis

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024