Dit is de reden waarom Sa Pinto plots rustiger is geworden

Dit is de reden waarom Sa Pinto plots rustiger is geworden
Zaterdag 17 maart 2018 - 10:19   I   door Redactie

Je kan er niet omheen: Ricardo Sa Pinto is rustiger geworden langs de zijlijn. Hij haalt minder hard uit, de refs zijn niet voortdurend de kop van jut en hij blijft rustig op zijn bank. Die verandering is er niet zomaar gekomen. Bij Standard is er veel gepraat, zo verzekert technisch directeur Olivier Renard.

“Dit seizoen hebben we het op een bepaald moment moeilijk gehad. We hebben daar veel over gesproken. Het imago van Standard is ook belangrijk. Dat weet Ricardo. De laatste tijd is hij rustiger geworden", zegt Renard daarover in Het Belang van Limburg.

Er was veel druk bij Standard om Sa Pinto vroegtijdig te ontslaan. “Gelukkig heb ik een rustig karakter. Kritiek deert me niet. Het is ook echt niet makkelijk. Voor de buitenwereld is de enige goede trainer een die punten pakt. Stuivenberg was vorig jaar bijna een fenomeen. En kijk naar Weiler. Die maakte Anderlecht na twee jaar kampioen, maar moest twee maanden later opkrassen", weet Renard.

Details

"Details zijn beslissend in het voetbal", zegt Renard. "Een voorbeeld: iedereen lachte met Sa Pinto na de match tegen Lokeren. Mpoku had ons in de extra tijd de drie punten opgeleverd en als een echte Usain Bolt rende Ricardo het veld op. Mensen vonden het belachelijk. De realiteit is dat die twee extra punten ons in play-off 1 hebben gebracht. Jullie begrijpen dus wel dat we daar geen problemen mee hebben. (lacht) Dat is gewoon emotie. Als Felice Mazzu het doet, hoor je er niks van. Pure perceptie.”

Poll: Vind jij Sa Pinto een goeie coach?

TAGS  I  Standard  I   Sa Pinto

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024