"Ik lach me een kriek als de bekerfinale wordt afgelast"

Zaterdag 17 maart 2018 - 10:42   I   door Redactie

De bekerfinale in winterse toestanden: het is weer eens wat anders. Zekerheid over het doorgaan van de wedstrijd is er door de vrieskou en de sneeuw ook nog niet. Analist Jacky Mathijssen haalt in Het Belang van Limburg zwaar uit naar de timing van de finale.

“Ik lach me een kriek als de match niet kan doorgaan. Maar eigenlijk is het zielig. Dit moest voor 40.000 mensen een feest worden. Nu moeten ze de bittere kou trotseren. Ik vrees ook dat de match koste wat het kost moet doorgaan. Bevroren grasmat of niet", aldus Mathijssen.

"Wat als het zaterdagavond om 20u begint te vriezen? Dan is de schande nabij. Ik denk dat ze in Brussel al veel eieren naar de Clarissen hebben gedragen. Clubs moeten investeren in veldverwarming, maar de overkoepelende instantie blijft in gebreke. Wie verzint deze vroege datum?” 

Zakelijk Genk

Over het sportieve dan: Standard schakelde in de vorige rondes al Anderlecht en Club Brugge uit. “Een klein pluspunt. Maar dat geldt slechts tot minuut 1 zaterdag. Onder Clement is de benadering bij Genk cooler geworden. De recente uitmatchen waren niet super. Maar er werd gewonnen", aldus Mathijssen.

"Dat doet Genk beter dan Standard, dat op enthousiasme, passie speelt. Die lijn moet Clement doortrekken. Sec, zakelijk. De Genkies mogen niet zeggen: hier zijn we, kijk ons eens. Daar is Standard nu net niet de juiste tegenstander voor.” 

Poll: Gaat de bekerfinale door, denk jij?

TAGS  I  RC Genk  I   Standard

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024