Brys maakt ref Boucaut opnieuw helemaal af

Brys maakt ref Boucaut opnieuw helemaal af
Zaterdag 17 maart 2018 - 11:51   I   door Redactie

Marc Brys was niet mals voor scheidsrechter Alexandre Boucaut na afloop van de wedstrijd op Cercle Brugge. Beerschot Wilrijk liep daar de promotie mis na een discutabele strafschop in de slotfase. Ook nu is de coach van Beerschot nog steeds erg boos op Boucaut.

"Ik heb die fout de voorbije week nog verschillende keren herbekeken. Iedereen die mij erover aanspreekt, heeft er een andere mening over. De Nederlandstalige commentatoren van Proximus TV vonden het een strafschop, de Franstalige commentatoren niet. Dat bewijst dat het om een omstreden beslissing gaat", zegt Brys aan Gazet van Antwerpen.

“Scheidsrechter Boucaut had ook een videoref ter beschikking, maar nam zelfs niet de moeite om zelf te gaan kijken. In zijn verslag staat dat Swinkels zijn voet op die van Cardona heeft gezet. Cardona zei achteraf dat het strafschop was omdat hij werd geduwd, terwijl hij eigenlijk al aan het vallen was nog voor hij werd aangeraakt. Samengevat: een hoogst discutabele beslissing. Maar wel een met catastrofale gevolgen voor ons.”

Extra zuur

"Het is gewoon bijzonder jammer dat een scheidsrechter, die nota bene al jaren enorm gecontesteerd wordt, over ons lot heeft beslist", vervolgt Brys. "We stonden tot de allerlaatste minuut van de wedstrijd in 1A en die penalty beslist over promoveren of niet. Dat maakt het extra zuur. Ik weet hoeveel mijn spelers, de technische staf, het medisch personeel, ons bestuur én onze supporters hebben gegeven om te promoveren. Dus ja, die laatste minuut in Brugge blijft nazinderen. Daar kan je niet lichtzinnig over gaan.”

Poll: Geef jij Brys gelijk over Boucaut?

TAGS  I  Beerschot-Wilrijk  I   Brys  I   Cercle Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024