Genk-sterkhouder: "Voor hetzelfde geld speelde ik nu bij Standard"

Genk-sterkhouder:
Zaterdag 17 maart 2018 - 14:20   I  

De spanning is vandaag te snijden van Luik en Genk tot in Brussel. Daar wordt straks de bekerfinale gespeeld tussen twee ploegen die zich op de valreep nog konden plaatsen voor play-off 1, Standard en Racing Genk. Beide ploegen zien er vandaag ook anders uit dan bij de start van de competitie.

Zo kan Standard nu rekenen op Mehdi Carcela, maar moet het zich wel weten te redden zonder de doelpunten van Orlando Sa. Die vertrok naar China voor het grote geld. Toch lijkt Standard nu sterker dan aan het begin van het seizoen.

Ook Racing Genk heeft zich na de komst van Clement gericht versterkt. Het haalde met N'dongola (ex-Standard) een creatieve speler met een flits en kon met Ibrahima Seck de leider van Waasland-Beveren wegplukken. De grote stevige middenvelder zorgt nu voor het evenwicht in Limburg.

Grof wild

Seck was afgelopen transferperiode trouwens grof wild op de transfermarkt. Zowel buitenlandse als binnenlandse ploegen wouden zich maar al te graag versterken met de Senegalees. Het werd uiteindelijk Racing Genk, al probeerde ook Standard om hem naar Sclessin te halen. In La DH vertelt Seck hoe dat net zat.

"Ik weet niet of iemand me heeft aangeboden in Luik, mijn manager al zeker niet. Ik weet wel met zekerheid dat zowel Waasland-Beveren als ik een voorstel hebben gekregen. Ik heb de mail met de cijfers nog op liggen. Van de aanbiedingen die ik kreeg waren die van Standard en Racing Genk het meest concreet", aldus Seck.

Racing Genk drong aan

Waarom koos hij dan voor een avontuur in Genk? Dat heeft volgens de Senegalees zelf te maken met twee zaken. Racing Genk leek hem iets liever binnen te willen halen dan Standard. En uiteraard is er ook de trainer, Clement, die hem absoluut mee wou namen vanuit het Waasland.

"Racing Genk wou mij al van voor de winter. Zij stonden echt te springen om mij naar Limburg te halen. Natuurlijk speelde ook de trainer een belangrijke rol, want hij wilde me er heel graag bij. Toch was dat niet het belangrijkste, want ik weet ook dat hij hier niet eeuwig zal blijven. Het versnelde de zaken wel", aldus Seck.

Poll: Maakte Seck de goede keuze?

TAGS  I  Seck  I   Standard  I   RC Genk

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024