Acheampong wordt uitgedaagd: "Misschien moeten we eens tegen elkaar sprinten"

Acheampong wordt uitgedaagd:
Woensdag 26 oktober 2016 - 15:58   I  

KV Mechelen neemt het vanavond op tegen Anderlecht. De Brusselaars moeten vooral Nicolas Verdier in het oog houden, dé spits in vorm bij Mechelen.

Verdier zit al aan zes doelpunten en drie assists. Die heeft hij vooral te danken aan zijn explositivteit. “Op school was ik altijd al de snelste en ik ben in mijn hele carrière ook nog niemand tegengekomen die sneller is. Al ben ik benieuwd naar Acheampong. (grijnst) Misschien moeten we straks eens tegen elkaar sprinten", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Ook zijn schoten zijn erg explosief. “Dat mijn linker zo goed is, dank ik aan mijn vader, die vroeger trainer was. Toen ik drie jaar was, zei hij al dat ik met beide voeten moest trappen. Dat buskruit dank ik eerder aan Moeder Natuur. Zo zie je maar: om hard te trappen heb je geen dikke dijen nodig zoals Roberto Carlos.”

Het korte lontje van Verdier draait niet altijd goed uit. Hij krijgt vaak geel voor protest. "Ja, maar pfoe, de arbitrage in België is toch ook van een bedenkelijk niveau. In Frankrijk konden we tegen de scheidsrechters praten, hier wanen de meesten zich superieur. We hadden ook al vier penalty's kunnen krijgen, maar kregen er geen enkele." 

"En die match in Genk, met die rode kaart voor Paulussen, was helemaal te gek voor woorden. Ik maakte toen ook wat mee. De lijnrechter tikte met zijn vlaggenstokje op mijn hoofd en ik zei gewoon: Kijk eens uit. Geeft die scheids me een gele kaart...”

TAGS  I  Nicolas Verdier  I   KV Mechelen  I   Anderlecht

zaterdag 22 juni 2024

vrijdag 21 juni 2024

donderdag 20 juni 2024

woensdag 19 juni 2024

dinsdag 18 juni 2024