Standard heeft beker beet na draak van een wedstrijd

Standard heeft beker beet na draak van een wedstrijd
Zaterdag 17 maart 2018 - 23:28   I  

Vanavond mochten Standard en Racing Genk het tegen elkaar opnemen in de halve finale van de Beker van België. De belangen waren hoog, want niet alleen kon de winnaar een beker in de wacht slepen, maar het kon zich ook meteen plaatsen voor de Europa League. De spanning was dan ook te snijden.

In de beginfase van de wedstrijd werd het vooral aftasten voor beide ploegen. Beide ploegen wouden vooral niets weggeven en konden enkele lichtjes tegenprikken bij een foutje van de tegenstander. Het werd in het begin dan ook eerder een bokswedstrijd waar beide heren vooral niet geraakt wilden worden. Zelf tikken uitdelen lukte amper.

Na 20 minuten studieronde kwam de wedstrijd toch een beetje los. Beide ploegen probeerden in alle rust aanvallen in elkaar te boksen, maar overtuigend werd het niet. Een kopbal van Emond en een afgekeurd doelpunt van Karelis (buitenspel) waren de hoogtepunten van de eerste helft. Zowel Carcela als Pozuelo, de voetballers van beide ploegen, kwamen niet in het spel voor.

Hetzelfde spelbeeld in helft 2

De tweede helft bracht niet veel verbetering. Grote kansen waren er niet en ook de kwaliteit van het voetbal was veel te laag. Voor de wedstrijd was er heel wat te doen over de slechte staat van het veld, maar het waren vooral de spelers zelf die het lieten afweten.

Plots kwam Racing Genk er wel heel dicht bij. Aidoo kon van dichtbij koppen, maar Gillet ranselde de bal nog uit zijn doel. Hét moment om de erg saaie wedstrijd toch te beslissen, maar dat gebeurde niet. Verlengingen moesten redding brengen.

Emond doet het alweer

En die brachten al snel soelaas. Emond kon plots van een scherpe hoek koppen, Vukovic kreeg in tegenstelling tot de doelman aan de overzijde de bal niet uit zijn doel geranseld. Standard snel op voorsprong en ook meteen het sein voor Standard om het erg rustig aan te doen.

Veel gevoetbald werd er nadien niet meer, tot grote ergernis van Clement. Standard probeerde op allerlei manieren om het spel stil te leggen, terwijl Racing Genk niet goed genoeg was om iets te forceren tegen een stug Standard.

Het werd een heuse slijtageslag, maar het werd uiteindelijk Standard dat de beker in de lucht kon steken. Warm werden we niet van de wedstrijd, maar dat zal Sa Pinto en Standard worst wezen. Zij hebben hun eerste prijs van het seizoen beet en spelen volgend seizoen Europees. Racing Genk blijft verweesd en gefrustreerd achter.

Poll: Is Standard de verdiende bekerwinnaar?

TAGS  I  Standard  I   RC Genk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024