'Barcelona neemt dit besluit over toekomst van Vermaelen'

'Barcelona neemt dit besluit over toekomst van Vermaelen'
Zondag 18 maart 2018 - 08:46   I  

FC Barcelona neemt het zondagnamiddag (16u15) op tegen Athletic Bilbao, maar zaterdag raakte al bekend dat Thomas Vermaelen geen deel uitmaakt van de wedstrijdselectie van trainer Ernesto Valverde. De Rode Duivel moest omwille van een blessure verstek geven voor de competitiewedstrijd.

Volgens de Spaanse krant AS sukkelt Vermaelen, die natuurlijk niet voor het eerst geblesseerd uitvalt, deze keer met de voet. Onze landgenoot heeft een blauwe plek op de enkel en zou vandaag (zondag, nvdr.) binnen trainen. Een wedstrijdselectie voor de match tegen Athletic zat er dan ook niet in. In principe raakt Vermaelen wél fit voor de vriendschappelijke interland tussen België en Saudi-Arabië op dinsdag 27 maart.

De blessure komt evenwel toch ongelegen voor Vermaelen. In Spanje worden al langer vraagtekens achter de inzetbaarheid van de Belgische verdediger geplaatst. Eerder dit seizoen kende Vermaelen een goede periode, maar toen remde een blessure aan de hamstrings hem af.

Exit Vermaelen?

Volgens enkele Spaanse media is het alvast één van de redenen waarom Barça volgende zomer af wil van Vermaelen. Valverde beschikt met Gerard Piqué en Samuel Umtiti over twee topverdedigers, maar achter het tweetal staat voorlopig geen enkele verdediger klaar waar de trainer altijd kan op rekenen. Na het vertrek van Javier Mascherano moet Valverde het doen met Yerry Mina en Vermaelen. Eerstgenoemde is nog niet klaar voor het grote werk, terwijl Vermaelen té vaak in de lappenmand ligt.

Als het even kan wil Barcelona het onzekere tweetal komende zomer inruilen voor een nieuwe centrale verdediger. De Blaugrana wil er minstens één nieuwe verdediger bij die de concurrentie kan aangaan met Umtiti en Piqué. En dus is de kans groot dat Vermaelen op zoek moet naar een nieuwe werkgever.

Poll: Kan Vermaelen nog mee bij een absolute topclub?

TAGS  I  Vermaelen  I   Barcelona

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024