Sa Pinto bijt van zich af en richt zich tot Anderlecht, Club Brugge en Genk

Sa Pinto bijt van zich af en richt zich tot Anderlecht, Club Brugge en Genk
Zondag 18 maart 2018 - 10:32   I  

Standard pakte zaterdagavond de Beker van België, en dat maakte van trainer Ricardo Sa Pinto uiteraard een gelukkig man. Op de persconferentie na afloop van Genk-Standard wil de Portugese oefenmeester toch nog even het knappe bekerparcours van zijn ploeg onderstrepen.

"Het was een zeer moeilijke match. Dat is altijd zo met een finale", stak Sa Pinto na het laatste fluitsignaal van wal. "Maar mijn team heeft hard gewerkt en wij hebben een geweldig parcours afgelegd. We verdienen deze beker. We hebben gewonnen van de beste teams en van de grootste kandidaten. We klopten Anderlecht, Club Brugge en Genk."

Sa Pinto is overigens érg tevreden dat hij de Beker van België op zijn palmares kan zetten. "Wat dit voor mij betekent? Het is een beker en ik houd van winnen. Winnen is mijn leven. De fans en de spelers zijn blij: dat wil ik. Als je met passie coacht en wint, dan is dat fantastisch."

Tot slot was er ook nog een bedankwoordje voor doelman Jean-François Gillet, de bekerdoelman van Standard. "Jean-François hielp ons 5 minuten voor het einde van de reguliere speeltijd met een uitstekende redding. Hij schikt zich al een heel seizoen in zijn rol. Hij verdient het van nu even in de schijnwerpers te staan. Op zijn 38e is dit zijn eerste prijs bij een topclub", besloot Sa Pinto.

Poll: Is Standard de verdiende bekerwinnaar?

TAGS  I  Sa Pinto  I   Gillet  I   Standard  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   RC Genk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024