'RC Genk verloor gisteren, maar lijdensweg voor fans was nog niet gedaan'

'RC Genk verloor gisteren, maar lijdensweg voor fans was nog niet gedaan'
Zondag 18 maart 2018 - 13:54   I  

De fans van Racing Genk hadden zich hun uitstapje Brussel gisteren wel anders voorgesteld. De Limburgers verloren de wedstrijd tegen Standard in een ijskoud Koning Boudewijnstadion. De wedstrijd was bovendien niet echt om aan te zien en de frustraties waren dan ook groot bij de fans. Al was de lijdensweg na het laatste fluitsignaal nog niet gedaan voor de meegereisde supporters.

Het Laatste Nieuws liet iemand mee afreizen met de Genk-fans om een sfeerverslag van de wedstrijd te schrijven. Veel sfeer zat er niet in het verslag, al zeker geen positieve sfeer. Volgens de meegereisde voetbalfan werd het een erg pijnlijke avond.

Ik schrijf dit woord met hoofdletters omdat ik vermoed dat we een wereldrecord gevestigd hebben. De Moeder Aller Heenwegen: 3 uur zijn we onderweg geweest! Van het De Becker Remyplein in Kessel-Lo tot de Atomiumlaan in 1020 Brussel. Ik heb het even voor u opgezocht: het is 35,9 kilometer. Normaal gezien doe je er 24 minuten over. Wij dus 180.

Terugweg nog erger

De heenreis was al erg, maar de terugreis was helemaal om te wenen. Aangezien de bussen van Standard en Racing Genk gescheiden moesten blijven, moesten de fans van Genk een hele tijd wachten. Daarna moesten ze ook nog eens dwars door Brussel in plaats van meteen de Brusselse Ring op te rijden. Ontzettend slechte organisatie dus, wat de nederlaag nog extra zuur deed smaken.

Met kleine letters want gezien De Heenweg was een nieuw record schier onmogelijk. Edoch: twee uur, 120 minuten. Allemaal na middernacht bovendien, want hoewel alle Genk-fans meteen na het laatste fluitsignaal teleurgesteld afdruipen richting bussen, moet er om de een of andere reden toch eindeloos gewacht worden om te vertrekken. De verkeerspolitie heeft bovendien de opdracht gekregen om de bussen van beide ploegen strikt uit elkaar te houden wat ervoor zorgt dat al wat blauw is, niet op de ring mag. En dus krijgen we er een gratis toeristisch ritje door nachtelijk Brussel bovenop. Het paleis van Laken, shopping center Docks, de VRT-toren. Een prachtige détour die ervoor zorgt dat we op de E40 ter hoogte van Everberg… de ene Standard-bus na de andere tegenkomen. Briljant.

Poll: Was de bekerfinale in het algemeen een grote teleurstelling?

TAGS  I  RC Genk  I   Standard

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024