Vandenbempt haalt keihard uit naar Carcela: "Nooit gezien in mijn carrière"

Vandenbempt haalt keihard uit naar Carcela:
Zondag 18 maart 2018 - 16:09   I  

De vreemde bekerfinale tussen Racing Genk en Standard blijft voor beroering zorgen. Er wordt niet gesproken over de prachtige combinaties en prachtige acties, want die waren er niet. Er is wel heel wat te doen rond het de barre omstandigheden van de wedstrijd en het gemekker op en naast het veld.

Zo blijft ook de actie van Carcela voor beroering zorgen. De dribbelaar van Standard liet zich bij zijn wissel van zijn meest kleine kant zien. Zo ging hij tergend traag naar de kant, bleef hij nog even wat rondcirkelen op het veld en daagde hij alles en iedereen uit dat een blauw-wit hart had.

Ook Peter Vandenbempt, die de wedstrijd voor Radio 1 mocht volgen, wist niet wat hij zag. De stem van de radio heeft al heel wat gezien in zijn lange carrière, maar ook dit was voor hem een unicum. Hij wist dan ook niet wat die zag toen Carcela begon met zijn optreden.

"Nog nooit gezien in mijn carrière"

"Het absolute dieptepunt - en iets wat ik nog nooit gezien heb in mijn carrière - was de houding van Carcela bij zijn vervanging. Hoe hij naar de kant kwam en daar op een paar meter van Clement een paar rondjes draaide, provocerend applaudisseerde en dan vooral zijn blik die boekdelen sprak: ongepast en respectloos voor zo'n goeie voetballer. Een gebrek aan klasse", aldus Vandenbempt voor Sporza.

"Kijk naar Hazard en Messi"

Racing Genk deed er gisteren wel veel aan om Carcela uit de wedstrijd te houden. Hij kreeg het hard te verduren en ging zich daardoor ook ergeren. Dat bracht hem volledig uit de wedstrijd, maar daar moet Carcela volgens Vandenbempt gewoon mee kunnen omgaan.

"Hij heeft natuurlijk gelijk als hij zegt dat hij veel trappen heeft gekregen. Maar kijk naar Hazard en Messi. Die krijgen al 10 jaar lang elke week opnieuw een pak meer trappen dan Carcela. Zij reageren daar geen enkele keer op. Daar moet hij een voorbeeld aan nemen."

 

Poll: Vindt u dat Carcela een straf verdient?

TAGS  I  Carcela  I   Vandenbempt  I   Standard  I   RC Genk

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024