Barcelona laat zich niet verrassen door Athletic Bilbao

Barcelona laat zich niet verrassen door Athletic Bilbao
Zondag 18 maart 2018 - 18:04   I  

Barcelona walst door de Primera Division. Geen enkele ploeg lijkt de Catalanen dit seizoen iets in de weg te kunnen leggen. Bij winst tegen Athletic Bilbao liep Barça zelfs al, tijdelijk, 11 punten uit op eerste achtervolger Atlético Madrid. Barcelona had ook maar één helft nodig om de drie punten binnen te halen. Het werd 2-0.

Barcelona begon sterk aan de partij en domineerde ook. Na enkele leuke aanvallen ging de bal er niet meteen in. Ousmane Dembélé bleef zoeken naar zijn eerste competitiegoal voor Barcelona, terwijl Coutinho wel knappe dingen liet zien, maar niet dichterbij kwam dan twee keer de lat te raken.

Na acht minuten bracht Francisco Alcacer op voorzet van Jordi Alba de thuisploeg op voorsprong. Alba liep wel een tikkeltje buitenspel. Op het halfuur was het Lionel Messi die met een lage schuiver de voorsprong kon verdubbelen. Nadien bleef de kleine Argentijn dreigend.

De tweede helft werd iets minder spectaculair. Bilbao probeerde wel terug te komen, maar dit Barcelona staat gewoon als een huis. Ook deze keer gaf het centrale duo Pique-Umtiti niets weg. Ter Stegen hield zijn netten schoon, voor Barcelona moest het offensief niet echt meer.

Barcelona lijkt met deze zege nu echt op weg naar een nieuwe titel. Atlético Madrid heeft wel een lastige verplaatsing voor de kiezen naar Villareal. Bij winst kunnen de Madrilenen terug tot op acht punten komen. Nog steeds een gigantische kloof, want Barcelona geeft dit seizoen vrijwel niets weg.

Poll: Wordt Barcelona kampioen?

TAGS  I  Barcelona  I   Athletic Bilbao

woensdag 22 maart 2023

dinsdag 21 maart 2023

maandag 20 maart 2023