"Te midden van de tristesse van de bekerfinale waren er toch 2 sprookjes"

Zondag 18 maart 2018 - 18:29   I  

Voetbal is emotie en dat werd gisteren in de bekerfinale nog eens duidelijk. Al was het merendeel van de gevoelens eerder negatief gisteren. Clement en heel Racing Genk gefrustreerd, Carcela vooral vol van zichzelf, Sa Pinto zijn dramatische zelve,... Toch waren er ook enkele mooie dingen te zien.

Peter Vandenbempt zag ook twee mooie verhalen, uiteraard in het kamp van Standard. De wedstrijd werd volgens hem beslist gisteren door Emond en Gillet. Emond was belangrijk met zijn doelpunt, terwijl Gillet met een prima redding Racing Genk van de bekerwinst hield in de slotfase van de reguliere speeltijd.

"Te midden van de tristesse van de bekerfinale waren er toch 2 sprookjes. Renaud Emond ontpopte zich tot de man van het bekertoernooi. Hij zit al 2,5 jaar bij Standard, de club van zijn hart. Hij heeft altijd hard gewerkt, kreeg verschillende kansen om te vertrekken, maar wilde per se doorbreken bij Standard. Het is heel erg mooi dat hij dan de winning goal kan maken", aldus Vandenbempt voor Sporza.

Ontevreden doelman

"Een ander mooi verhaal is dat van Jean-François Gillet. Na Svilar en Verlinden is hij de oudste winnaar van een bekerfinale. Hij heeft een moeilijk seizoen achter de rug, want hij moest tegen zijn zin zijn plaats afstaan aan Ochoa. Maar met zijn zéér, zéér belangrijke save heeft hij ervoor gezorgd dat Standard verlengingen kon afdwingen en dus ook kon winnen."

Reactie 'held' Emond

"Dit is een grote beloning na alle moeilijke maanden en tijden die ik hier al meemaakte. De winning goal maken in een bekerfinale: dat geeft een onbeschrijfelijk gevoel", aldus Emond bij Het Nieuwsblad na afloop van de bekerfinale in het Koning Boudewijnstadion.

Met zes doelpunten in het bekertoernooi evenaart Emond overigens een Standard-record van Roger Claessen dat al jaren stand houdt. “Dat is een mooi cadeau. Bij die winning goal kreeg ik een goeie voorzet van Carcela. Ik maakte de loopbeweging en mijn kopbal was naar de winkelhaak gericht. Daarom was ze onhoudbaar voor de keeper. We hebben gedomineerd", ging de spits verder.

Poll: Is Emond nu echt vertrokken bij Standard?

TAGS  I  Standard  I   RC Genk  I   Vandenbempt

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024