De Mos volledig afgemaakt: "Hij doet dat al jaren"

De Mos volledig afgemaakt:
Zondag 18 maart 2018 - 20:53   I  

Aad de Mos uitte eerder deze week harde kritiek op Thibaut Courtois. De Rode Duivel ging niet vrijuit bij een tegendoelpunt van Lionel Messi, en daarom nam de Mos onze nationale nummer één flink op de korrel. De Mos wordt nu op zijn beurt hard aangepakt door de nog veel scherpere columnist Nico Dijkshoorn.

"Alle kritiek en lol om de fouten van Courtois, ik leg ze uit als blinde jaloezie", steekt Dijkshoorn van wal in Het Nieuwsblad. "Oh, ik zou er wat voor over hebben, te worden vernederd door Messi. Hij zou mij 40 keer vanaf de middenlijn op mijn achterhoofd mogen schieten. Maakt me niet uit. Hij mag me kwetsen. Diep. Ik zal hem dankbaar zijn! Eeuwig."

"Door de Mos degradeerde Sparta"

"Er is iets wat mij veel meer verbaast. Een van Thibaut Courtois zijn felste criticasters, de man die Courtois op bewogen wijze aanspreekt op zijn fouten, blijkt Aad de Mos te zijn. Toen ik zijn naam las in deze krant dacht ik: “Ah, daar verstopt Aad de Mos zich dus. In België.” Het had ook Polen kunnen zijn. Weg uit Nederland in ieder geval."

Dijkshoorn vindt het best leutig dat uitgerekend de Mos de man is die kritiek uit. "Aad de Mos die kritisch spreekt over de fouten van een ander, dat is voor een Nederlander heel grappig om te lezen. Aad de Mos is onze mascotte. Sinds hij met een aan waanzinnigheid grenzende opeenvolging van handelingen Sparta uit Rotterdam liet degraderen lachen wij ons gek om Aad de Mos. Er zijn beelden van, hoe hij in de degradatiewedstrijd vanaf de tribune – hij was door de scheidsrechter van het veld gestuurd – volkomen manisch de verkeerde aanwijzingen gaf, waardoor Sparta degradeerde."

"Word vooral geen Aad de Mos"

"Aad de Mos werd daar, als je het moet vergelijken met wat Thibaut Courtois gebeurde, negentien keer in een wedstrijd door de benen gespeeld. Hij zou daar ook een carrière van hebben kunnen maken. In volstrekte nederigheid je verlies pakken en niet zo hoog van de toren blazen. Aad de Mos doet al jaren lang het omgekeerde. Hij is fulltime analist. En dat is oergeestig."

"Daar zit hij, de man die Nederlandse teams liet spelen alsof ze aan de Paralympics meededen, en hij zit zonder enige reserve de fouten van Courtois te becommentariëren. Er is een groot verschil tussen Thibaut Courtois en Aad de Mos. Courtois werd te kijk gezet door de grootste speler ooit. Aad de Mos werd te kijk gezet door voetballers die niemand meer kent. Daarom, voetballiefhebber, u die Thibaut Courtois beschimpt: geef het gewoon eerlijk toe dat u jaloers bent. U zou er alles voor over hebben, te worden gepasseerd door Messi. Lach niet om wat u eigenlijk het allerliefste wilt. Oog in oog staan met een voetbalgod. Thibaut Courtois keek Messi aan en werd gepasseerd. Prachtig. Maar word vooral geen Aad de Mos. Dat is mijn belangrijkste advies", besluit Dijkshoorn.

Poll: Ben jij fan van de analist Aad De Mos?

TAGS  I  Dijkshoorn  I   De Mos  I   Courtois  I   Chelsea  I   Barcelona  I   Messi

zondag 25 september 2022

zaterdag 24 september 2022

vrijdag 23 september 2022

donderdag 22 september 2022