Belgische topclubs bundelen de krachten en komen met opvallende eis

Belgische topclubs bundelen de krachten en komen met opvallende eis
Donderdag 15 december 2016 - 14:26   I  

De Belgische G5 (Anderlecht, Club Brugge, AA Gent, RC Genk en Standard) hebben samen met tal van andere Europese topclubs zich verweerd tegen een voorstel van FIFA-voorzitter Gianni Infantino.

Infantino wil het WK namelijk uitbreiden naar 48 ploegen. Dat ziet de Belangenvereniging van Europese Clubs (ECA), waartoe dus ook de Belgische G5 behoort, totaal niet zitten. "Het aantal gespeelde wedstrijden gedurende het jaar is nu al naar een onaanvaardbaar hoog niveau gestegen, zeker voor internationals", vertelt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge in een persbericht op de website.

"Het Uitvoerend Comité van de ECA verwerpt dit initiatief en heeft vandaag ook een brief naar Gianni Infantino gestuurd om hem te vragen om het aantal WK-deelnemers niet te verhogen. We moeten ons opnieuw op de sport focussen. Politiek en handel zouden niet de enige prioriteit in de voetbalsport mogen zijn. We vragen de FIFA het aantal WK-deelnemers niet te verhogen, in het belang van de spelers en de supporters."

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   Standard  I   RC Genk  I   AA Gent  I   Gianni Infantino  I   Karl-Heinz Rummenigge

maandag 2 oktober 2023

zondag 1 oktober 2023

zaterdag 30 september 2023

vrijdag 29 september 2023