Mehdi Carcela komt nu zelf met opvallende reactie na zijn vreemde wissel

Mehdi Carcela komt nu zelf met opvallende reactie na zijn vreemde wissel
Maandag 19 maart 2018 - 06:35   I  

Het werd niet de gehoopte bekerfinale voor Mehdi Carcela. Iedereen verwachtte dat hij zou flitsen, Standard naar een hoger niveau leiden en dat hij de handen op elkaar zou krijgen van het hele stadion. Hij zou namelijk de beste voetballer op de Belgische velden moeten zijn. Dat werd het niet, al werd hij wel de meest besproken figuur. Gewoon niet door zijn sportieve prestatie.

De dribbelaar van Standard liet zich bij zijn wissel van zijn meest kleine kant zien. Zo ging hij tergend traag naar de kant, bleef hij nog even wat rondcirkelen op het veld en daagde hij alles en iedereen uit dat een blauw-wit hart had. Het zorgde voor heel wat reacties.

Zo wist Peter Vandenbempt niet wat hij zag. "Het absolute dieptepunt - en iets wat ik nog nooit gezien heb in mijn carrière - was de houding van Carcela bij zijn vervanging. Hoe hij naar de kant kwam en daar op een paar meter van Clement een paar rondjes draaide, provocerend applaudisseerde en dan vooral zijn blik die boekdelen sprak: ongepast en respectloos voor zo'n goeie voetballer. Een gebrek aan klasse", aldus Vandenbempt voor Sporza.

"Vedette van provinciaal allooi"

"We hadden ons verheugd op een duel in het duel: de confrontatie Pozuelo-Carcela. De barre omstandigheden weerhouden de twee vedetten van een topprestatie. Pozuelo doet wat hij kan, Carcela gedraagt zich als een ontevreden kind. Niets lukt en de scheidsrechter krijgt de schuld. In het zicht van de overwinning gunt Sá Pinto hem een publiekswissel. Carcela demonstreert dan, waarom hij een vedette van provinciaal allooi is", aldus Mulder in Het Laatste Nieuws.

"Ik wilde gewoon wat applaus"

Carcela zelf minimaliseert de dingen nu. In Het Laatste Nieuws vertelt hij dat hij gewoon wat applaus wou. Hij werd ook bestraft met een gele kaart, maar volgens Carcela was dat niet nodig. Lardot heeft de fase verkeerd ingeschat, want de speler van Standard wou helemaal geen polemiek starten.

 "Ik heb vaak met de scheidsrechter gepraat omdat ze de hele tijd tegen mijn benen schopten. Er zijn heel wat overtredingen niet gefloten en ik kon echt niet in de match komen zoals ik het wou. Onder de douche heb ik de schade opgemeten en ik kan je verzekeren dat er wat gaten en builen in en aan mijn benen zitten. Ach, dat hoort erbij zeker? De beker verzacht de pijn. Die gele kaart? Ik denk dat de scheids het verkeerd begreep. Ik wou alleen maar wat applaus", aldus Carcela.

Nog niet tevreden

Standard haalde nu haar doelen voor dit seizoen. Het kon play-off 1 bereiken en de beker winnen. Daardoor is het trouwens ook al zeker van de Europa League. Toch is Carcela nog niet tevreden. De Marokkaan wil naar het WK en wil play-off 1 gebruiken om te laten zien dat hij een selectie verdient.

"Ons seizoen is verre van geslaagd. We hebben twee doelen kunnen invullen, maar nu komen de play-offs eraan. Het is een voordeel dat we die kunnen aanvatten zonder druk, maar persoonlijk wil ik sowieso nog voor de top drie strijden. Het WK komt eraan en ik zal er alles aan doen zodat ik straks nergens spijt van kan hebben als ik de selectie van Marokko niet zou halen."

Poll: Moet Carcela een zware straf krijgen?

TAGS  I  Standard  I   Carcela  I   RC Genk

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024