Zo veel tijd telde Lardot bij in bekerfinale, dit had hij moeten bijtellen

Zo veel tijd telde Lardot bij in bekerfinale, dit had hij moeten bijtellen
Maandag 19 maart 2018 - 06:47   I  

Scheidsrechter Lardot floot zeker geen slechte wedstrijd. In slechte omstandigheden en in een erg turbulente wedstrijd stond hij zijn mannetje. Voor Clement was er wel een groot hekelpunt, namelijk de effectieve speeltijd. Die was veel te laag volgens Clement, die vond dat Lardot best wat extra tijd had mogen toevoegen aan de partij.

Clement was erg sportief in de nederlaag. Hij probeerde met een eerlijke analyse te komen, al zat ook bij hem de irritatie hoog. Hij vond dat scheidsrechter Lardot veel te weinig tijd bijtelde, zeker na enkele vreemde fases.

“Ze hebben een doelpunt gescoord en waren daarna de betere ploeg. Als je de hele wedstrijd bekijkt vond ik ons wel de betere ploeg. Ik verwijt niemand iets van de spelers, want ze hebben allemaal hun maximum gegeven. We hebben in moeilijke momenten toch goed voetbal gebracht, dus ik kan echt niets verwijten aan mijn spelers. Het irriteerde mij wel enorm dat er zo weinig effectieve speeltijd is bijgekomen, want het spel lag heel vaak stil. Er wordt een speler op het veld genaaid, ik wist niet dat dat een nieuwe regel was. Dat duurde heel lang en die tijd kwam er niet eens bij", aldus Clement.

Te weinig tijd

Het Nieuwsblad deed zelf de optelsom en kwam tot een duidelijke conclusie. Clement bleek gewoon gelijk te hebben na de wedstrijd. Blessurebehandelingen, wissels, tijdrekken: die verloren tijd moet in principe allemaal bijgeteld worden. Ref Lardot liet in totaal ook bijna 13 minuten extra spelen, maar wij namen de chrono erbij en stelden vast dat dat eigenlijk niet genoeg was. In totaal had er zo'n 19 minuten bijgeteld moeten worden. Er werden dus zes minuten te weinig bijgeteld.

Poll: Hadden die zes minuten extra het verschil kunnen maken?

TAGS  I  Standard  I   RC Genk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024