Sa Pinto over zijn toekomst bij Standard: "Hou van Standard, maar..."

Sa Pinto over zijn toekomst bij Standard:
Maandag 19 maart 2018 - 09:05   I  

Sa Pinto is een opvallend figuur geworden dit seizoen in de Belgische voetbalcompetitie. Hij liet zich meermaals opmerken met zijn passie langs de zijlijn en zijn soms vreemde interviews. Nu liet hij zich opmerken door de beker te pakken met Standard. Hij heeft voor- en tegenstanders, maar in Luik zien ze de Portugees wellicht een pak liever nu.

Even leek het erop dat Sa Pinto zijn seizoen niet zou volmaken bij Standard. De resultaten zaten tegen en de kritiek van de media nam toe. In Luik bleven ze rustig en bleven ze achter de Portugees staan. Die kon zich uiteindelijk met Standard plaatsen voor play-off 1 en de beker winnen. Het grote gelijk van Sa Pinto dus.

Sa Pinto liet na de bekerfinale weten dat het niet eenvoudig was om met die druk om te gaan. "Toen ik hier toekwam was er veel tristesse in de kleedkamer. Veel spelers waren ongelukkig en moesten er zelf in geloven. Ik wist dat het moeilijk ging worden. Ik zoek ook geen excuses, ik heb mijn methodes en ik hou mij daar aan. In het begin van het seizoen dacht 95% dat ik het seizoen niet zou uitdoen. Het was niet gemakkelijk om met die druk om te gaan en om daar dagelijks mee geconfronteerd te worden", aldus Sa Pinto volgens La DH.

Contract verlengen?

Sa Pinto tekende dit seizoen een contract van één seizoen. Standard heeft een optie om dat contract te verlengen met een extra jaar. Na het succes van Sa Pinto zou Standard dat best kunnen doen, al is Sa Pinto momenteel nog voorzichtig. Hij zal niet zonder nadenken bijtekenen.

"We hebben wel nog wat tijd om over mijn contract te praten. Ik hou van Standard en ik zou hier graag blijven. Ik wil ook stabiliteit in mijn carrière, maar er zijn wel nog enkele zaken die besproken moeten worden", aldus de trainer van Standard.

"Standard moet contract verlengen"

Journalist Kevin Sauvage van La DH is er alvast van overtuigd. Standard moet het contract van de Portugees verlengen. "Er is geen grijze zone bij Sa Pinto. Of je haat hem of je houdt van hem. Sinds januari is de coach ook rustiger geworden en nu behaalt hij bovendien nog eens resultaten. Ze prediken rust in Luik, dus het beste dat ze nu kunnen doen is de optie van een extra jaar lichten."

Poll: Moet Standard de optie lichten?

TAGS  I  Standard  I   Sa Pinto

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024