'Crisis Lierse onafwendbaar, spelers nemen drastisch besluit'

'Crisis Lierse onafwendbaar, spelers nemen drastisch besluit'
Maandag 19 maart 2018 - 10:24   I  

Terwijl de temperaturen in België dit weekend diep onder nul zakte, steeg die in Lier exponentieel. Dit weekend werd namelijk verwacht dat de overname van Lierse afgerond zou worden. Het was 5 voor 12, want de druk op de club neemt stilaan zorgwekkende vormen aan. Als het geen overnemer vindt zal het meer dan waarschijnlijk zakken naar de amateurreeksen. Een drama voor een club als Lierse.

Wat door velen gevreesd werd is ook realiteit geworden, want Lierse kwam dit weekend niet tot een akkoord. “We hebben de spelers en de technische staf laten weten dat het akkoord met de nieuwe overnemer normaal gezien dit weekend getekend wordt”, kondigde Jan Van Elst, CEO van Lierse, nochtans eerder aan. Valse belofte blijkt nu.

Dat is niet in goede aarden gevallen bij de spelers van Lierse, die dan ook spontaan de voetbalschoenen hebben neergelegd. Ze trainden vandaag niet. Een deel ging naar huis, een ander deel trok in de fitness. De spelers zijn furieus en de problemen met de betalingen blijven aanhouden. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Onzekerheid is groot

De onzekerheid is dan ook groot. Komt het nog in orde met de overname of is ook de laatste kandidaat niet langer geïnteresseerd? Eerder keerde ook een tweede kandidaat-koper zijn kar, dus het zou best kunnen dat Lierse momenteel geen zekerheid heeft op een overname.

En dat zou bijzonder problematisch zijn, want de licentiedossiers moeten net nu in orde gebracht worden. Volgens Het Nieuwsblad zal Lierse mikken op de tweede zittijd, maar ook dan is het nog niet zeker dat de overname gefinaliseerd zal zijn.

Wat met play-off 2?

Lierse eindigde vierde in de Proximus League, na een vijfde en een tweede plaats in de twee periodes. Daardoor mogen ze deelnemen aan Play-Off 2, waar ze in Groep A terecht kwamen. Normaal komen ze op 31 maart voor het eerst in actie tegen Moeskroen maar momenteel lijkt die wedstrijd nog veraf… Dat schrijft Het Nieuwsblad nog.

Poll: Is dit einde verhaal voor Lierse?

TAGS  I  Lierse

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024