Pro League heeft nieuws over straf voor Standard na bengaals vuur

Pro League heeft nieuws over straf voor Standard na bengaals vuur
Maandag 19 maart 2018 - 11:06   I   door Redactie

De fans van Standard ontsierden de bekerwedstrijd met Bengaals vuur in de tribunes. Dat zorgde voor heel veel rook. Vorige week had de politie nochtans nog een oproep gedaan om het vuurwerk thuis te laten. Dat viel duidelijk in dovemansoren bij de Standard-supporters.

Al voor aanvang van de wedstrijd waren de fans buiten het stadion als bengaals vuur aan het afsteken. Dat beterde er niet op in het stadion. De fans hulden zich in een rode vuurzee. De vraag is nu: wordt de club op een boete getrakteerd of niet? De Pro League kan in ieder geval al niet optreden.

"Het reglement zegt dat wij een boete mogen eisen van 25.000 euro als de match (tijdelijk) gestaakt moet worden", zegt CEO François in Het Laatste Nieuws. "Het is afwachten of er in het verslag melding van gemaakt wordt. Pas dan kan het bondsparket in actie schieten."

Dat bengaals vuur is echt niet zonder risico. Het kan makkelijk tot 1.500 graden Celcius halen. Het risico op ernstige brandwonden is dan ook zeer groot. Afwachten nu dus of er medling is gemaakt van het vuurwerk en het bondsparket dan in actie zal schieten.

Poll: Vind jij dat dit bestraft moet worden?

TAGS  I  Standard  I   RC Genk

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024