Clement haalt zwaar uit naar Standard: "Iedere speler sterft er"

Clement haalt zwaar uit naar Standard:
Maandag 19 maart 2018 - 11:25   I   door Redactie

Dat de spelers van Standard tijdens de bekerfinale voortdurend gingen liggen, frustreerde Philippe Clement mateloos. RC Genk verloor na een doelpunt van Emond in de verlengingen. Nadien was er van voetbal nauwelijks nog sprake. Al was het ook tijdens de reguliere speeltijd al heel matig.

Frustraties

"In mijn ogen is er na dat doelpunt van Standard gewoon te weinig effectieve speeltijd geweest", reageert Clement in Het Laatste Nieuws. "Mijn spelers raakten vooral gefrustreerd Wat wil je als na ieder duel een speler van Standard neergaat alsof hij sterft."

Clement meent echter dat Genk voldoende aanspraak kon maken op de zege. "Die kopbal van Aidoo was ons moment", weet hij. "Geweldige save van Gillet. Ook het schot van Samatta dat in laatste instantie wordt afgeblokt en die vrijschop van Malinovskyi die centimeters naast ging, waren momenten."

"Het eerste halfuur vond ik ons heel nerveus spelen, maar nadien hebben we de controle van de match volledig in handen. In een finale waarin alles zo dicht bij elkaar ligt, moet je die momenten grijpen en dat hebben we niet gedaan."

Play-offs

Gevolgen voor de play-offs zal deze nederlaag niet hebben, stelt Clement.  "Neen, dit zal niet blijven hangen. Het is jammer, het doet pijn en als Standard beter was geweest, dan had ik het ook makkelijker kunnen aanvaarden, maar dit zal geen gevolgen hebben voor onze play-offs. We hebben nu twee weken om te bekomen. Deze wedstrijd bewijst dat wij als ploeg alles in huis hebben om goede play-offs te spelen."

Poll: Snap jij de frustratie van Clement?

TAGS  I  Clement  I   RC Genk  I   Standard

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024