"Genk en Standard moeten uit Play-off 1 worden geschrapt"

Maandag 19 maart 2018 - 11:44   I   door Redactie

Er zijn maar weinig mensen die genoten hebben van de bekerfinale tussen RC Genk en Standard. Enkel de fans van de Rouches zullen er een goed gevoel aan overgehouden hebben. Hugo Camps, columnist van Het Laatste Nieuws, alvast helemaal niet.

"Genk-Standard: draak van een wedstrijd die bestraft dient te worden. Schrap ze alsnog uit play-off 1, deze kampioenen van de afbraak. Gooi die beker in de Maas ter verroesting tot het einde der tijden. En vertel het nageslacht dat deze bekerfinale niet heeft plaatsgevonden", aldus Camps.

"Genk mekkerde, maar had zelf niets in te brengen. Geen vijf schoten tussen de palen. Standard speelde alleen cynisch voetbal. In een schaars scoringsmoment kopte Emond binnen. Het doelpunt al even lelijk als de hele wedstrijd, niet met een streep, domme dwarrelbal."

Clement en Sa Pinto

"In zijn commentaar op de bekerfinale kwam het niet tot woede-uitbarstingen. De coach van Genk liet de woorden niet mee stampvoeten. Hij bleef beheerst en beleefd, sportief zelfs. Terwijl hij vol kots zat, maar die sloeg naar binnen, zoals alles bij Clement naar binnen slaat."

Verderop stond Ricardo Sá Pinto te huppelen en te zoenen. Een fontein van geluk, zij het nu eens niet doldriest provocatief. Voor een keer eerder intimistisch. Standard had de buit binnen: beker en Europees voetbal. Met voetbal waarvoor de amateurs van derde klasse zich zouden schamen."

Poll: Vind jij Genk en Standard een aanwinst voor Play-off 1?

TAGS  I  RC Genk  I   Standard

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024