Organisatie bekerfinale rampzalig: "Moesten plassen in bierflesje"

Organisatie bekerfinale rampzalig:
Maandag 19 maart 2018 - 12:19   I   door Redactie

De organisatie voor de bekerfinale was blijkbaar beneden alle peil. De fans van RC Genk klagen er stevig over op de sociale media. Ze halen dan ook zwaar uit naar de Belgische voetbalbond en de politie in Brussel. Genk verloor de finale op de Heizel met 0-1 van Standard.

Het liep helemaal mis onderweg naar het stadion. “Anderhalf uur hebben we gedaan over de laatste zes kilometer”, klinkt het in Het Belang van Limburg. “Natuurlijk heb je dan honger, maar aan de frietkraam in het stadion was het een uur aanschuiven. Bovendien was er in ons deel van het stadion maar een frietkot open en daar stond dan 200 man of meer in de rij om uiteindelijk koude frieten te krijgen.”

Anderen zochten een alternatief in een zak chips. Ze kregen echter te horen dat de chips op was. En dat terwijl het om de Croky Cup gaat. Bovendien werden er na de wedstrijd zakken chips met hopen gratis uitgedeeld.

Geen wc

Een fan van Genk deed bijna vier uur over de trip van Winterslag naar Brussel. “Pas tegen 19.00 uur waren we ter plaatse, terwijl we rond 15.00 uur vertrokken waren. De mensen begonnen in de bus in hun bierflesjes te plassen, omdat er geen wc was. De chauffeur kon niet anders dan zijn deuren te openen in de file. Maar we stonden amper in de berm of de politie was er al.” 

Ook via het spoor ging het niet al te vlot richting Brussel. Standard-fans zorgden voor amok en chaos op de trein. Ze trokken aan de noodrem en staken bommetjes af bij het station. Een trip om snel te vergeten dus.

Poll: Wat vind jij hiervan?

TAGS  I  RC Genk  I   Standard

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024