Albert: "Het zou me niet verbazen als zij tweede worden in Play-off 1"

Albert:
Maandag 19 maart 2018 - 13:03   I   door Redactie

Standard heeft zich verzekerd van een Europees ticket dankzij de winst in de bekerfinale tegen Racing Genk. Vraag is nu wat hun rol nog wordt in Play-off 1. Enkel de tweede of eerste plaats zou nog een verbetering zijn. Kan dat nog? Volgens analist Philippe Albert kan de tweede plek zeker nog wel.

Mocht Standard tweede worden, zal het de voorronde van de Champions League spelen. Dan is het echter ook nog steeds verzekerd van een ticket voor de groepsfase van de Europa League, mocht het naast de CL grijpen.

"Er zal in deze play-offs geen druk zijn voor Standard en dat maakt hen heel gevaarlijk", zegt Albert in La Capitale. "Als je weet dat al deze spelers zonder druk op hun schouders kunnen spelen, kunnen zij de tegenstanders veel pijn doen."

Derde of tweede

Zulte Waregem liet de play-offs lopen na de bekerzege vorig seizoen. Essevee was heel blij met het ticket voor de Europa League. "Standard zal zeker niet spelen zoals Zulte Waregem afgelopen seizoen", stelt Albert. "Standard maakt deel uit van de top van het Belgische voetbal en de Rouches zullen hun rol spelen."

"Het zou me zelfs niet verbazen dat ze erin slagen om nog derde of zelfs tweede te worden", aldus Albert. "De eerste plaats is momenteel bezet door Club Brugge en die afstand lijkt me wat te groot."

Poll: Wordt Standard nog tweede?

TAGS  I  Standard  I   Albert  I   RC Genk  I   Anderlecht  I   Club Brugge  I   AA Gent

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024