Sa Pinto weer zwaar onder vuur: "Standard is meteen kwaad"

Sa Pinto weer zwaar onder vuur:
Maandag 19 maart 2018 - 14:00   I   door Redactie

Michel Preud'homme wordt genoemd als de nieuwe coach van Standard. Dat zou betekenen dat Ricardo Sa Pinto zou moeten wijken. Het contract van de Portugees loopt na dit seizoen af. Hij haalde wel Play-off 1 én won de beker. Dat zijn toch mooie adelbrieven om voor te leggen.

"De bekerwinst is wat deze club nodig had, na alweer een turbulent seizoen. Het kan eindelijk een basis zijn om verder op te bouwen. Ik denk dat Sa Pinto steviger in het zadel zit dan Ferrera destijds. Er zijn al aanleidingen genoeg geweest om hem door te sturen, maar dat deed het bestuur niet", aldus Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine.

"Ze spraken telkens het vertrouwen uit in de Portugees, een beetje on-Standards. Dat zal wel zijn redenen hebben. In Vlaanderen wordt Sá Pinto vooral beoordeeld op zijn attitude langs de lijn, hij is een ongeleid projectiel. Máár, je moet wel vaststellen dat hij de spelers achter zich heeft en dat hij een drive in die groep kreeg. Standard voetbalt met vastberadenheid en als een hecht team, volgens de stijl van het huis. Dat is wel zijn verdienste."

"Enige zelfcontrole zou op zijn plaats zijn"

"Maar noem ik Sá Pinto een verrijking voor onze Jupiler Pro League? Neen. Ondanks die bekerwinst. Daarvoor gaat hij te driftig tekeer langs de zijlijn. Gevaarlijk spel, want zo geef je een slecht voorbeeld aan de supporters. Dat hij scheidsrechters constant belaagt, mag je niet wegsteken achter het label 'temperamentvol'."

"Ik denk dat Standard hem daar ook niet op aanspreekt, want als wij dat durven schrijven, zijn ze boos in Luik. Enige zelfcontrole zou op zijn plaats zijn als coach en dat heeft Sa Pinto totaal niet. Dus neen, ik beschouw hem niet als een verrijking voor ons Belgisch voetbal."

Poll: Wie zou jij verkiezen als coach van Standard?

TAGS  I  Standard  I   Sa Pinto

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024