Rode Duivels kansloos op WK? "Jullie hebben geen ploeg"

Rode Duivels kansloos op WK?
Maandag 19 maart 2018 - 23:29   I   door Redactie

De Rode Duivels hebben bijzonder veel kwaliteit en worden tot de schaduwfavorieten gerekend bij het aankomende WK. Toch is niet iedereen overtuigd van de Belgen. De voormalige Franse ex-international Florent Malouda ziet gelijkenissen tussen het Franse en het Belgische elftal.

"Veel individuele kwaliteit, maar geen collectief", vat Malouda het samen bij de RTBF. "Het is volgens hem dan ook zeer moeilijk om er als coach voor te zorgen om een echte 'ploeg'. Om een echte ploeg op het veld te krijgen is het handig om een exceptionele speler tussen de lijnen te hebben. Wij hadden destijds Zidane. Of De Bruyne en Hazard zo een rol op zich kunnen nemen weet ik niet."

Hazard

Malouda heeft wel wat ervaring. Hij speelde met de Fransen op het WK van 2006 de finale. Daarin moest Frankrijk uiteindelijk de duimen leggen tegen Italië. Dichter kwam Frankrijk er in de laatste jaren nooit meer bij. Hij kreeg ook nog de vraag wat Hazard bij zijn gewezen club Chelsea moet doen: weggaan of blijven. "Als Hazard genoeg heeft gezien bij Chelsea, dan moet hij vertrekken", antwoordde Malouda

Poll: Denk jij dat de Rode Duivels kans maken op de wereldtitel?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Hazard  I   Frankrijk  I   Malouda

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024