Pro League neemt beslissing over opstellen huurspelers tegen moederclub

Pro League neemt beslissing over opstellen huurspelers tegen moederclub
Dinsdag 20 maart 2018 - 11:35   I  

Er was dit seizoen heel wat te doen rond het opstellen van huurspelers tegen de moederclub. Zo had Club Brugge tal van huurspelers rondlopen in eerste klasse, maar die spelers mochten wel niet meespelen tegen Club Brugge. Anders moest de club van de gehuurde speler een fikse boete betalen. Competitievervalsing volgens sommigen, niet meer dan logisch volgens anderen.

Club Brugge had heel wat spelers rondlopen in eerste klasse. De ploegen moesten bovendien een fikse som betalen als ze toch tegen Club Brugge zouden voetballen. Kortrijk moest 500.000 euro betalen om Perbet te ­laten spelen tegen Club, Zulte Waregem 900.000 euro voor Coopman, Moeskroen 400.000 euro voor Rotariu en STVV 400.000 euro voor ­Acolatse. Dat weet Het Nieuwsblad.

De discussie laaide dit seizoen dan ook op, want al die ploegen waren in principe zwakker tegen Club Brugge dan tegen de andere ploegen. Voor Club Brugge was het dan niet meer dan normaal. Zij bleven de lonen (of een deel van de lonen) van de spelers betalen en vonden het dan ook niet meer dan normaal dat de spelers niet mochten spelen tegen Club Brugge. In het verleden is ook al gebleken dat die spelers extra gemotiveerd zijn om tegen hun moederclub iets te laten zien.

Club Brugge wordt teruggefloten

Vanaf volgend seizoen zal dat niet meer mogelijk zijn. De Pro League heeft namelijk beslist om zulke constructies te verbieden, waardoor de speler mag spelen tegen de moederclub. Wel op één voorwaarde, namelijk dat de club die de speler huurt het hele loonpakket van de speler in kwestie overneemt. Club Brugge ging trouwens akkoord met die regeling.

Poll: Goede beslissing?

TAGS  I  Club Brugge  I   Anderlecht  I   Standard  I   RC Genk  I   AA Gent  I   Antwerp  I   KV Kortrijk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024