Coucke laat zijn hart spreken en schenkt KV Oostende gigantisch cadeau

Coucke laat zijn hart spreken en schenkt KV Oostende gigantisch cadeau
Dinsdag 20 maart 2018 - 11:51   I  

Marc Coucke trok de deur aan de kust achter zich toe en koos voor een nieuw avontuur bij Anderlecht. Zijn persoonlijke ambities reikte iets te verder en bij KVO werd stilaan duidelijk dat hij op een plafond zou botsen. Coucke, zakenman en inmiddels voetballiefhebber pur sang, wil nu van paars-wit opnieuw die grote club maken die het in het verleden is geweest. Het was voor iedereen een grote verrassing.

Zeker omdat KV Oostende de ploeg van zijn hart was, en naar eigen zeggen nog steeds is. Coucke bracht KVO bijna eigenhandig naar het hoogste niveau en investeerde een pak geld in de kustploeg. Zonder zijn kapitaal was KV Oostende waarschijnlijk nooit geraakt waar het nu staat.

KVO had nog een kleine 15 miljoen euro schulden bij Coucke, maar die heeft de kersverse voorzitter van Anderlecht nu weggescholden. Daardoor stijgt het kapitaal van KVO plots met 15 miljoen waardoor de nieuwe voorzitter, Peter Callant, met een schone lei kan beginnnen. Dat nieuws werd al bekendgemaakt, maar is nu ook officiëel.

Noodzakelijk

Eigenlijk was die beslissing noodzakelijk, want anders was het vinden van een overnemer een zeer moeilijke zoektocht geworden. Dat weet Het Laatste NieuwsAlleen vormde die schuldenberg een probleem toen Coucke Anderlecht kocht en dus KV Oostende van de hand moest doen. Geen enkele investeerder wilde of kon een club van het formaat van KVO overnemen met die bijna 15 miljoen aan openstaande schulden op de achtergrond. Coucke besloot daarom het openstaande bedrag kwijt te schelden.

Poll: Blijft KVO ook zonder Coucke groeien?

TAGS  I  Anderlecht  I   KV Oostende  I   Coucke

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024