Dimata heeft belangrijke boodschap voor Anderlecht, AA Gent en Club Brugge

Dimata heeft belangrijke boodschap voor Anderlecht, AA Gent en Club Brugge
Dinsdag 20 maart 2018 - 12:30   I  

Landry Dimata is terug in België. Niet met de grote jongens van Roberto Martinez, maar wel met de nationale beloften. De beloften spelen een leuke wedstrijd tegen Nederland, wat altijd een leuke wedstrijd is. Er wordt veel verwacht van de jonge generatie, dus zou deelname aan het EK in Italië fantastisch zijn. Voorlopig gaat het goed voor de jonge Duivels, want ze staan op kop.

Landry Dimata kijkt alvast uit naar de komende wedstrijden. Bij Wolfsburg krijgt hij niet heel vaak de kans om zich te bewijzen, dus kan hij het nu eens proberen met de nationale beloften. De volgende kwalificatiewedstrijd is tegen Hongarije, een moeilijke tegenstander. Dat weet ook Dimata.

"Het EK is het grote doel", zegt Landry Dimata (20) aan VRT NWS. "De match tegen Hongarije wordt een heel belangrijke match voor beide landen. Als we winnen blijven we eerste in de groep. Tegen Nederland verwacht ik vooral een goede match. Nederland heeft altijd goede jeugd en er speelt altijd rivaliteit tussen beide landen."

Terugkeer naar België

In Duitsland loopt het niet van een leien dakje voor Dimata. Al zit er naar eigen zeggen wel verbetering in door de komst van de nieuwe trainer. "Nu voel ik me opnieuw beter bij Wolfsburg. Ik krijg meer speelminuten en de nieuwe trainer geeft me veel vertrouwen. Maar onze situatie is momenteel moeilijk. We hebben geen andere keuze dan matchen winnen."

De jonge spits wordt regelmatig in verband gebracht met een terugkeer naar België. Zo haalde Coucke eerder aan dat Dimata altijd welkom is in Anderlecht, maar ook AA Gent en Club Brugge zouden zich graag versterken met Dimata. Dimata zelf ziet zijn toekomst voorlopig nog bij Wolfsburg, maar wat er volgend seizoen zal gebeuren weet Dimata nog niet. "Mijn toekomst ligt voorlopig bij Wolfsburg. Het is moeilijk nu al aan volgend jaar te denken. We zien wel. Op dit moment is vooral het doel om in de Bundesliga te blijven."

Poll: Welke club maakt het meeste kans om Dimata binnen te halen?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   AA Gent  I   Dimata  I   Wolfsburg

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024