'Transfer nieuwe doelman Anderlecht komt plots in stroomversnelling'

'Transfer nieuwe doelman Anderlecht komt plots in stroomversnelling'
Dinsdag 20 maart 2018 - 13:06   I  

Anderlecht kijkt momenteel al uit naar volgend seizoen. Dit seizoen zullen ze bij paars-wit redden wat er nog te redden valt. Plek 2 en kans op de Champions League is een must, maar stiekem dromen ze toch ook van de titel. Al wordt dat wel een moeilijke opgave. Met Coucke hopen ze volgend seizoen een frisse start te kunnen maken.

En Coucke heeft heel wat huiswerk, want niet alleen moet hij heel wat spelers gaan binnenhalen, hij moet ook nog eens de huidige kern zo goed mogelijk proberen samen te houden. Ze heeft Matz Sels zich sinds de blessure van Boeckx opgewerkt tot sterkhouder in het doel van Anderlecht. Of de huurling van Newcastle ook volgend seizoen nog te bewonderen zal zijn in het Astridpark wordt afwachten.

Newcastle heeft ook gemerkt dat Sels goed bezig is en zijn huidige vorm kan dan ook de prijs opdrijven. Daardoor is de doelman een dure vogel geworden en dat zou slecht nieuws kunnen zijn van Anderlecht, dat onder Coucke het geld wellicht niet door ramen en deuren zal gooien.

Volgens Het Nieuwsblad hoopt Newcastle zo een 5 tot 6 miljoen te krijgen voor zijn doelman. Daarmee zou het een groot deel van de 6,6 miljoen kunnen recupereren dat het destijds betaalde aan AA Gent. Geen laag bedrag dus voor de Belgische doelman.

Vervanger gezocht

Daarom zoekt Anderlecht best al naar een vervanger voor Sels en die lijkt het volgens Grenz Echo ook gevonden te hebben. Achter de schermen zijn Anderlecht en Hendrik Van Crombrugge namelijk bezig met een transfer. Van Crombrugge is namelijk van manager veranderd en dat zou zijn om een transfer naar Anderlecht af te dwingen.

Gunter Thiebaut was de manager van de doelman, maar nu koos de Eupense doelman voor Eleven Management, het kantoor van Jacques Lichtenstein. Lichtenstein onderhoudt goede banden met Marc Coucke en Luc Devroe. Een transfer zou dus eenvoudiger kunnen plaatsvinden nu.

Belangrijke voorwaarde

Er is wel een belangrijke voorwaarde, want Van Crombrugge wil enkel Eupen verlaten als hij elders een basisplaats krijgt. Bij Anderlecht zal dat dan ook enkel het geval zijn als Sels niet bij paars-wit blijft. Van Crombrugge zal de beslissing van Anderlecht en Sels dan ook op de voet volgen.

 

Poll: Zou Van Crombrugge een goede vervanger zijn voor Sels?

TAGS  I  Anderlecht  I   Eupen  I   Van Crombrugge  I   Sels  I   Newcastle

woensdag 22 maart 2023

dinsdag 21 maart 2023

maandag 20 maart 2023

zondag 19 maart 2023