'Roef hakt nu zelf de knoop door over terugkeer naar Anderlecht'

'Roef hakt nu zelf de knoop door over terugkeer naar Anderlecht'
Dinsdag 20 maart 2018 - 13:47   I  

Davy Roef speelde een sterk seizoen bij Waasland-Beveren. Hij is na een avontuur in Spanje duidelijk volwassen geworden en heeft er nu een heel seizoen als eerste doelman opzitten. Nu Anderlecht twijfelt over een verlengd verblijf van Matz Sels zou Roef dus zijn kans kunnen gaan bij paars-wit. Anderlecht is alvast bezig met de zoektocht naar een vervanger voor Sels.

Op Davy Roef zullen ze niet moeten tellen, want volgens Sport/Voetbalmagazine heeft Roef nu zelf beslist om een jaar langer te blijven bij Waasland-Beveren. De bal lag overigens in het kamp van de doelman, want Anderlecht en Waasland-Beveren kwam al een deal overeen tijdens de transfer van Ryota Morioka. Roef mocht dus zelf beslissen of hij bleef of terugkeerde.

De 24-jarige doelman moest die keuze maken voor het einde van maart en heeft nu dus ook zelf gemaakt. De club heeft zelf nog niet gecommuniceerd, want Roef wacht nog even een gesprek af met Luc Devroe. Het zal wel nog even duren vooraleer die met zijn opdrachten begint bij Anderlecht.

Spaanse interesse

Er was ook Spaanse interesse in de doelman. Het Nieuwsblad meldde deze morgen dat Deportivo La Coruna Roef graag terug wil. Onze landgenoot vertoefde vorig seizoen een half jaar bij de club. Omwille van financiële redenen kon Deportivo Roef niet langer houden, maar nu zou het wél een inspanning willen en kunnen doen voor de keeper.

Momenteel is de Spanjaard Rubén (vorig seizoen een half jaar bij paars-wit, nvdr.) eerste doelman bij Depor, maar de clubleiding zou meer potentieel zien in Roef. Mocht Roef voor een terugkeer naar Spanje kiezen, zou dat best opmerkelijk zijn. Al lijkt veel ook af te hangen van de sportieve prestaties van Deportivo, dat momenteel op een degradatieplaats kampeert. Waasland-Beveren lijkt nu dus aan het langste eind te zullen trekken.

Poll: Goede beslissing van Roef?

TAGS  I  Anderlecht  I   Waasland-Beveren  I   Deportivo La Coruna  I   Roef

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024