Schittert spits die dit seizoen al 28 keer scoorde straks bij Anderlecht?

Schittert spits die dit seizoen al 28 keer scoorde straks bij Anderlecht?
Dinsdag 20 maart 2018 - 17:49   I  

Aan het einde van deze maand gaan de play-offs van start. Het is onder meer uitkijken naar wat RSC Anderlecht tijdens de laatste tien wedstrijden van het seizoen nog kan. Hein Vanhaezebrouck broedt ongetwijfeld op een plannetje om alsnog voor de landstitel te gaan. En wie weet tovert hij wel een wit konijn uit zijn hoed.

Dit seizoen gooide Vanhaezebrouck - noodgedwongen door de vele blessures - al enkele jonge talenten voor de leeuwen. Zo kregen onder meer Sambi Lokonga, Janelas en Amuzu al basisplaatsen. Een andere jongen die het goed doet bij de beloften, is Mohammed Dauda. Hij mocht nog maar twee keer invallen bij het A-elftal, maar is uitermate goed op dreef bij de beloften.

Zo vond Dauda dit seizoen maar liefst 28 keer de weg naar doel bij het B-elftal van paars-wit. Opmerkelijk: 15 van die 28 doelpunten maakte de 20-jarige spits uit Ghana in de play-offs. Dat de jonge spits een neus voor doelpunten heeft, is wel het minste wat je kan zeggen.

Het zou dan ook niet mogen verbazen als Dauda straks ook bij de grote jongens speelminuten krijgt. Akkoord, Lukasz Teodorczyk lijkt opnieuw de oude en er is ook nog Sylvère Ganvoula, maar toch moeten beide spitsen stilaan rekening houden met de hongerige Dauda.

Poll: Moet Dauda een kans krijgen bij het eerste elftal?

TAGS  I  Dauda  I   Anderlecht  I   Vanhaezebrouck  I   Teodorczyk

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024