Losada maakt nieuwe functie bij Beerschot Wilrijk bekend

Losada maakt nieuwe functie bij Beerschot Wilrijk bekend
Dinsdag 20 maart 2018 - 18:28   I  

Hernan Losada (35) houdt het na afloop van dit seizoen voor bekeken als profvoetballer. Dat maakte Beerschot Wilrijk dinsdagvoormiddag via zijn officiële kanalen bekend. Toch trekt de Argentijn de deur op Het Kiel nog niet achter zich dicht. Losada zal vanaf volgend seizoen trainer van de beloften worden.

“In de loop der jaren is dit de club van mijn hart geworden", aldus Losada op de webstek van Beerschot Wilrijk. "Hier heb ik de beste momenten uit mijn voetbalcarrière beleefd en de meeste van mijn sportieve dromen kunnen waarmaken”, zegt hij. “Het is altijd mijn droom geweest om ook na mijn carrière bij Beerschot Wilrijk te blijven, en deze kans krijg ik nu. Met dank aan het bestuur en DCA."

Losada wordt vanaf volgende seizoen trainer van de beloften, maar zal die taken combineren met een functie als lid van de technische commissie. Daar zal hij onder de leiding van Jan Van Winckel werken.

De spelmaker kijkt er alvast naar uit. “Ik volg al twee jaar trainerscursussen en heb via de uitbouw van mijn Foundation ook veel contacten en ervaring met het opleiden en begeleiden van jonge voetballers. Het is belangrijk voor mij dat ik ook in de toekomst in dat opzicht iets zal kunnen betekenen in de verdere uitbouw van deze club. Of ik het gras en de kleedkamer als speler niet zal missen? Natuurlijk wel, maar het takenpakket dat ik van Beerschot Wilrijk is méér dan een waardig alternatief. Voor mij is dit het ideale moment om deze stap te zetten. Ik ben er klaar voor. En superenthousiast om deze nieuwe uitdagingen aan te gaan."

Afscheidsmatch op 19 mei

Op 19 mei staat de allerlaatste wedstrijd van Losada gepland. Beerschot Wilrijk speelt dan tegen KAS Eupen en Losada zal dan een waardig afscheid krijgen. Beerschot Wilrijk voorziet een uitwuiffeestje voor de speler. Met toeters en bellen, paars-witte slingers en alle andere festiviteiten daarbovenop.

Poll: Zal Losada een goede trainer zijn?

TAGS  I  Beerschot Wilrijk  I   Losada

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024