'Barcelona neemt erg opvallende beslissing over toekomst Thomas Vermaelen'

'Barcelona neemt erg opvallende beslissing over toekomst Thomas Vermaelen'
Dinsdag 20 maart 2018 - 19:30   I  

Normaal gezien zou Vermaelen nu al in België moeten vertoeven, maar een nieuwe blessure stak daar een stokje voor. Hij revalideert nog tot donderdag in Barcelona, daarna keert de Rode Duivel pas terug. Het wordt wel nog afwachten of Vermaelen voldoende fit geraakt voor de vriendschappelijke oefeninterland tegen Saudi-Arabië.

De concurrentie is erg groot bij Barcelona, zeker aangezien het centrale duo Pique-Umtiti op een erg hoog niveau aan het voetballen. Vermaelen had zich nog maar net in de ploeg gevoetbald en dreigt er nu dus alweer uit de vallen. Toch maakte de Rode Duivel volgens het Spaanse Sport voldoende indruk bij de Catalanen.

Vermaelen zijn contract loopt normaal af in 2019, maar Barcelona zou dat graag verlengen met een extra seizoen. Het bal ligt voorlopig in het kamp van de Rode Duivel, want als Vermaelen niet akkoord gaat zal Barcelona hem verkopen.

Valverde is fan

Ernesto Valverde zou fan zijn van Vermaelen en zou hem daarom langer in Barcelona houden. Hij roemt de rust, zijn spel en zijn vertrouwen. Volgens Valverde past de Rode Duivel dan ook perfect in de huidige kern en ziet hij ook geen enkele reden om niet verder te gaan met Vermaelen.

Ook zijn defensieve spel en zijn positionering vallen in de smaak bij de coach van Barcelona. De bedoeling is nu op zijn contract te verlengen op een manier waar beide partijen wel bij varen. De gesprekken zouden ook al lopende zijn.

Poll: Moet Vermaelen zijn contract verlengen?

TAGS  I  Vermaelen  I   Barcelona

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024