Laat Dion Cools de Rode Duivels binnenkort links liggen?

Laat Dion Cools de Rode Duivels binnenkort links liggen?
Dinsdag 20 maart 2018 - 21:34   I  

Dion Cools ontpopte zich dit seizoen wederom tot één van de smaakmakers in de Jupiler Pro League. Tijdens de voorbije twee seizoenen stak de rechtsachter van Club Brugge al meermaals de neus aan het venster, maar het is pas onder Ivan Leko dat Cools een vaste waarde werd. Hij werd zelfs genoemd toen de selectie van Roberto Martinez bij de Rode Duivels dichterbij kwam.

Een selectie kwam er niet, maar de jonge Belg heeft nog tijd. Bovendien heeft Cools ook nog een andere optie, namelijk de nationale ploeg van Maleisië. Zijn moeder is van Maleisische origine en het land zit nog steeds in het bloed en het hart van Cools.

"Ik probeer zo veel mogelijk te gaan, maar het is niet zo evident. De vorige keer was het niet echt een vakantie voor mij. We kregen daar zo veel bezoek over de vloer. Puur op basis van wie ik ben. In Maleisië ben ik in mijn familie een soort van hype. Ik ben 'de voetballer'. Ze hebben geen enkele Europese voetballer die op dit niveau speelt en dan komen er speciaal familieleden over de vloer alleen maar om mij te zien. Dan kan ik niet zeggen: "Nu even niet." Zeker in die cultuur moet je altijd vriendelijk zijn", aldus Cools in Sport/Voetbalmagazine.

"Zou mij 100% inzetten"

Cools zal dan ook zeker niet op voorhand meteen "neen" zeggen tegen de nationale ploeg van Maleisië. Al lijkt hij zijn keuze voorlopig nog even te willen uitstellen. Anders had hij nu al international geweest, maar voor die keuze is het dus nog te vroeg.

"Daar zou ik al international kunnen zijn, maar ik wil nu nog geen keuze maken. Ik zou wel gemotiveerd zijn om voor Maleisië te spelen. Ik zou mij honderd procent geven, omdat ik deels Maleisisch ben en ik wil de mensen trots maken, maar ik houd het open. Ik ben nog jong. En er zitten ook heel wat nadelen aan om voor Maleisië uit te komen. Het vliegen, de jetlag... Het is niet alleen maar voor je land voetballen", besluit Cools.

Poll: Maakt Cools kans om ooit voor België te voetballen?

TAGS  I  Club Brugge  I   Cools

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024