Antwerp-uitblinker dreigt met vertrek: “Interesse van 3 Belgische clubs”

Antwerp-uitblinker dreigt met vertrek: “Interesse van 3 Belgische clubs”
Woensdag 21 maart 2018 - 08:28   I  

Royal Antwerp FC heeft tot dusver een geslaagde terugkeer op het hoogste niveau achter de rug. De oudste club van ons land greep dan wel naast een play-off 1-ticket, toch deed de ploeg van Laszlo Bölöni het dit seizoen uitstekend. Het succes van Antwerp heeft evenwel ook een keerzijde: één van de huidige smaakmakers dreigt met een vertrek.

Zo is William Owusu allesbehalve zeker dat hij ook volgend seizoen nog op De Bosuil zal spelen. Bölöni leek aanvankelijk niet op de spits te rekenen, maar Owusu knokte zich desondanks toch in de ploeg. Hij is zelfs topschutter van de ploeg. En toch oogt zijn toekomst bij The Great Old onzeker…

“Het is een ingewikkeld onderwerp”, zegt Owusu in Gazet van Antwerpen. “Het klopt dat de club de optie zal lichten en ik dus nog een jaar langer vast lig. Maar we zullen wel zien wat er in de zomer gebeurt. Ik moet altijd maar wachten, wachten en wachten. En op het laatste moment beslissen ze of ik al dan niet mag vertrekken. Het zou leuk zijn als er deze zomer wat sneller duidelijkheid is. Dat er iemand tijdig het initiatief neemt om te zeggen of ik moet blijven of mag vertrekken.”

Langer contract

“De club is in het voordeel, hé”, gaat de aanvaller verder. “Ze kan mij houden tot er een vervanger gevonden is. Maar dan krijg je zo'n situatie als in augustus van vorig jaar. Dat ze eerst zeggen dat ik weg mag, maar als ik dan met een concrete club op de proppen kom, moet ik plots blijven. En drie dagen voor het einde van de transfermarkt mag ik toch weer weg. Maar dan is het moeilijk om een goede club te vinden, hé. Alle plaatsjes zijn dan al bezet.”

In januari bewandelde Owusu enkele interessante pistes, ook in België. Toch bleef hij op De Bosuil. “Er was concrete interesse vanuit Turkije en van twee of drie Belgische clubs. De club had toen een mooie transfersom kunnen krijgen, maar besliste om me niet te laten gaan omdat we nog kans maakten op Play-off 1. Als de club vindt dat ik het team kan helpen, dan kunnen ze mij een langer contract geven. Vinden ze dat ik geen toekomst meer heb, dat ze het dan op tijd zeggen, zodat ik een goed alternatief kan zoeken. Want het is niet makkelijk om altijd in twijfel te leven.”

Poll: Moet Antwerp Owusu een langer contract voorschotelen?

TAGS  I  Owusu  I   Antwerp

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024