Belgisch toptalent: “Interesse uit JPL en ik kon vervanger Mbappé worden”

Belgisch toptalent: “Interesse uit JPL en ik kon vervanger Mbappé worden”
Woensdag 21 maart 2018 - 10:08   I  

Als AS Monaco de naar Paris Saint-Germain vertrokken Kylian Mbappé wil vervangen door jou, dan wil dat zeggen dat je heel wat in je mars hebt. Het Belgische toptalent Julien Ngoy loopt over van het talent en zelfvertrouwen, maar zijn grote doorbraak op het hoogste niveau blijft voorlopig uit.

Ngoy is nu 20, maar op amper 15-jarige leeftijd stonden topclubs al in de rij om hem binnen te halen. “Het was niet makkelijk om aanbiedingen van grote clubs als Chelsea en Barcelona te weigeren. Maar ik beschik over een goede entourage. Mijn ouders draaiden niet door toen ze de getalletjes op de contracten zagen. Het sportieve aspect heeft altijd geprimeerd, ook voor mijn ouders. Weet je, volgens mij moet je bij zulke topclubs ook door de grote poort binnenkomen, en niet in de jeugd. Dat is toch zeker het geval bij een club als Chelsea.”

Vorige zomer was er interesse van AS Monaco, maar Ngoy hapte niet toe. “Toen PSG concreet werd voor Mbappé, nam Monaco contact op met mijn zaakwaarnemer. Maar omdat de onderhandelingen omtrent Mbappé maar bleven aanslepen, is er niets van een overstap naar Monaco in huis gekomen. Na die interesse heb ik een nieuw contract tot 2022 getekend bij Stoke. Ik wil er slagen en volgend seizoen wordt ontzettend belangrijk voor mij.”

Derde klasse

Momenteel moet Ngoy zich wel nog tonen bij de Engelse derdeklasser Walsall. “Het is helemaal anders dan bij Stoke. Het spel is veel fysieker en er wordt veel vaker de lange bal gehanteerd. Ik moet aan mijn kopspel werken, want ik word bediend met hoge ballen. (lacht) Het is moeilijk, maar ik doe ervaring op. Als ik terugkeer naar Stoke zal ik mentaal sterker zijn. Ik weet dat de club op mij rekent, maar de bazen raadden me toch aan om zes maanden voor Walsall te gaan spelen.”

Poll: Gaat Ngoy het maken op het hoogste niveau?

TAGS  I  Ngoy  I   Stoke City  I   Chelsea  I   Barcelona  I   Mbappé  I   Monaco  I   PSG

zaterdag 25 juni 2022

vrijdag 24 juni 2022

donderdag 23 juni 2022