Broos over topclub: "Zij hebben een enorme overmacht in België"

Broos over topclub:
Woensdag 21 maart 2018 - 12:00   I   door Redactie

Hugo Broos is nu sportief directeur bij KV Oostende. De laatste keer dat hij in de Belgische competitie aan de slag was, was in het seizoen 2010-2011. Toen was hij trainer van Zulte Waregem. Sindsdien is het niveau er volgens hem in België absoluut niet op vooruitgegaan. Integendeel.

"Globaal gesproken kan ik moeilijk zeggen dat het Belgisch voetbal er sindsdien op vooruit is gegaan. We blijven ieder jaar geplunderd worden en onze beste spelers worden niet altijd door dezelfde kwaliteit vervangen. Dan krijg je competities zoals deze: met een enorme overmacht van Club Brugge", aldus Broos in Sport/Voetbalmagazine

"Door het verval van Anderlecht, het moeilijk terugkomen van Standard, Genk… Het is veelbetekenend dat bij Anderlecht de coach klaagt over een gebrek aan kwaliteit, terecht, terwijl dat een club is die altijd garant stond voor kwaliteit. Het niveau van het Belgisch voetbal moet dringend omhoog."

Geen wereldkampioen

Hopelijk kunnen de Rode Duivels het wel waarmaken op het WK. "In een toernooi moet je vooral kunnen groeien en daar zijn de Duitsers grootmeesters in. Op die manier wonnen wij de Afrika Cup. De vraag is: is België, dat nog maar zelden tegen  topteams speelde, in staat om wedstrijd per wedstrijd naar een hoger niveau te klimmen?", aldus Broos.

"Je kunt daar naartoe werken, maar het blijven de spelers die het op dat moment moeten doen. Speelt iedereen op zijn beste niveau, dan maken we kans om heel ver te geraken. Maar wereldkampioen worden, is nog iets anders."

Poll: Is Club de grootste club van België?

TAGS  I  Broos  I   Rode Duivels  I   Club Brugge  I   Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024