Licentiecommissie roept Anderlecht om opmerkelijke reden op het matje

Licentiecommissie roept Anderlecht om opmerkelijke reden op het matje
Donderdag 22 maart 2018 - 06:39   I  

Zowat iedere club uit de Jupiler Pro League zag zijn licentiedossier Betaald Voetbal voor het seizoen 2018-2019 goedgekeurd worden, maar KV Oostende en KAS Eupen kregen géén groen licht. Zij moeten zich verantwoorden bij de licentiecommissie, net als... Anderlecht.

"Bij KV Oostende valt te horen dat ze er min of meer rekening mee hielden dat er extra documenten en uitleg gevraagd zouden worden naar aanleiding van de overname. Zorgen zou de club zich niet maken", zo schrijft Het Nieuwsblad. Vooral de kapitaalsverhoging van 15 miljoen euro die Marc Coucke uitvoerde om de club schuldenvrij over te laten aan kersvers voorzitter Peter Callant behoeft een woordje uitleg. Toch maken ze zich bij KVO geen zorgen.

Verder is het opmerkelijk dat ook Anderlecht op het matje wordt geroepen. Paars-wit kreeg dan wel onmiddellijk zijn licentie, toch moet het zich verantwoorden bij de licentiecommissie. Dat heeft dus wellicht alles te maken met het dossier van KV Oostende

Bij KV Oostende valt te horen dat ze er min of meer rekening mee hielden dat er extra documenten en uitleg gevraagd zouden worden naar aanleiding van de overname. Zorgen zou de club zich niet maken.

Een van de punten die meer uitleg behoeft, is de kapitaalsverhoging van vijftien miljoen euro die Marc Coucke uitvoerde om de club schuldenvrij over te kunnen laten aan Peter Callant. Marc Coucke trok intussen naar Anderlecht. Opmerkelijk is dat de licentiecommissie ook van de landskampioen meer uitleg zou willen, niet omwille van de

eigen licentie, dus allicht in het kader van het dossier van KV Oostende. Net als KVO wordt Eupen pas vandaag officieel op de hoogte gebracht. De deadline om stukken “in eerste zit” in te dienen verliep maandag. Dinsdag boog de commissie zich over de dossiers, al had ze de clubs wel al een indicatie gegeven. Zo kreeg Moeskroen - waar de eigendomsstructuur volgens sommigen aanleiding had kunnen geven tot extra vragen - naar eigen zeggen een positief advies.

Beroep

Geen licentie in eerste zit, is dat een probleem? Neen, nog niet. Oostende en Eupen krijgen nu de tijd om een volledig dossier in te dienen in tweede zit. "Dat Eupen en KVO nog geen groen licht krijgen, hoeft geen ramp te zijn. De licentiecommissie heeft bijkomende vragen gesteld, de clubs hebben tot einde deze maand om die te beantwoorden en de commissie te overtuigen. Is er begin april nog geen licentie, dan kan er beroep aangetekend worden bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport", schrijft Het Nieuwsblad nog.

Poll: Zal Oostende zijn licentie krijgen?

TAGS  I  KV Oostende  I   Eupen  I   Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024