Gewilde Dimata schept duidelijkheid over transfer naar Belgische topclub

Gewilde Dimata schept duidelijkheid over transfer naar Belgische topclub
Donderdag 22 maart 2018 - 07:20   I  

Landry Dimata ruilde KV Oostende na één geweldig jaar in voor een avontuur in de Bundesliga. De Belgische aanvaller kende aanvankelijk nogal wat moeilijkheden om zich door te zetten, en enkele Belgische clubs hoopten dan ook dat ze Dimata eventjes konden huren. Maar van een vertrek bij VfL Wolfsburg kwam uiteindelijk niets in huis.

“De interesse van de Belgische topclubs heeft me gemotiveerd. Eerlijk? Toen ik mijn situatie evalueerde kwam ik tot de constatatie dat die allesbehalve geweldig was. Ik ben een realistisch iemand, zelfkritisch ook. Maar het was allemaal wat gecompliceerd”, steekt Dimata in een gesprek met La Dernière Heure van wal.

Toch liet de Belgische belofteninternational het hoofd niet hangen. “Als ik op zulke momenten merk dat, ondanks alles, mensen vertrouwen hebben in mij en mijn kwaliteiten erkennen, geeft dat vanzelfsprekend een positieve boost.”

"We hebben aan een uitleenbeurt gedacht"

En toch dachten de jonge spits en zijn entourage wel degelijk aan een tijdelijk vertrek bij Wolfsburg. Anderlecht en AA Gent stonden al te springen om Dimata in huis te halen, maar die bleef uiteindelijk gewoon in Duitsland.

“We hebben aan een uitleenbeurt gedacht”, geeft Dimata eerlijk toe. “Maar Wolfsburg wilde me in januari onder geen beding verhuren. Wij dachten dat het voor mij beter was om te vertrekken en meer speelminuten te vergaren, maar de beslissing van de club was duidelijk. Ze hadden me nodig voor het tweede deel van het seizoen, wat ook het geval is.”

Poll: Moet Dimata volgend seizoen terugkeren naar België?

TAGS  I  Dimata  I   Wolfsburg  I   Anderlecht  I   Club Brugge  I   Standard  I   RC Genk  I   KV Oostende  I   AA Gent

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024