'Iniesta neemt drastische beslissing over toekomst bij Barcelona en Spanje'

'Iniesta neemt drastische beslissing over toekomst bij Barcelona en Spanje'
Donderdag 22 maart 2018 - 13:28   I  

Andrés Iniesta zette in oktober van vorig jaar nog zijn handtekening onder 'een contract voor het leven' bij FC Barcelona, maar toch staat het momenteel niet vast dat de 33-jarige middenvelder zijn carrière ook effectief in Camp Nou zal beëindigen.

Iniesta zou immers een lucratief aanbod uit China op zak hebben. Het Barça-boegbeeld zou er in de herfst van zijn carrière nog miljoenen kunnen verdienen bij Tianjian Quanjian, de club van Axel Witsel. En dus is Iniesta lang niet meer zeker dat hij ook de komende jaren nog bij Barcelona blijft voetballen...

Nu heeft Iniesta in het Spaanse AS meer informatie gegeven over zijn vertrek bij Barcelona. Ook als Spaans international is hij van plan een punt te zetten achter zijn carrière. Iniesta heeft maar liefst 127 caps achter zijn naam staan.

"Afscheid nemen van Spaanse selectie"

"Op dit moment, als God het wil, ben ik door mijn leeftijd genoodzaakt misschien afscheid te nemen van de Spaanse selectie. Het is vergelijkbaar met mijn situatie bij FC Barcelona. Ik wil er niet zijn om erbij te zijn", verduidelijkte de 33-jarige middenvelder volgens Sporza.

Kansje dat hij blijft

Toch sluit Iniesta een verlengd verblijf bij Barcelona niet uit. Alles heeft te maken met zijn fitheid. Iniesta zal trouwens voor 30 april een beslissing nemen over de transfer naar China. Dan weet Barcelona meteen of het een afscheid moet inplannen voor het icoon.

"Als ik blijf, zal dat het geval zijn omdat ik 200 procent fit ben. Als ik niet meer in staat ben een bepaald niveau te halen, vertrek ik. Het is een beslissing die ik vroeg of laat toch zal moeten nemen", was Iniesta nog duidelijk.

Poll: Kan Iniesta het niveau van Barcelona nog aan?

TAGS  I  Barcelona  I   Iniesta

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024