Kompany komt met duidelijke boodschap voor Rode Duivels: "Ben ik zeker van"

Kompany komt met duidelijke boodschap voor Rode Duivels:
Donderdag 22 maart 2018 - 13:47   I  

Vincent Kompany, de enige echte leider van de Rode Duivels, loopt weer tussen de andere Duivels rond. Na heel wat blessureleed lijkt de verdediger van Manchester City weer helemaal terug van weggeweest. Ouder en wijzer, maar net daarom zo belangrijk met het oog op het WK. Zijn aanwezigheid in Rusland kan het verschil gaan maken.

Toch worden er nog steeds vraagtekens geplaatst bij de fysieke paraatheid van Kompany. Door zijn vele blessures zijn die vragen volgens de verdediger trouwens volledig op hun plek, maar zelf staat Kompany er niet echt bij stil. Hij kent zijn lichaam als geen ander. Zijn blessures hebben hem dus sterker gemaakt.

"Daaruit heb ik best wel veel geleerd. Ik bevind me in de best mogelijke omstandigheden om met die situatie om te gaan. Ik heb heel veel steun rond mij en ik volg hun raad. Ik ben er eigenlijk niet zo mee bezig", aldus Kompany volgens HLN.

Ook mee naar Rusland?

Het wordt dus belangrijk om Kompany mee naar Rusland te krijgen. In het verleden werd al duidelijk dat de Rode Duivels achterin zonder sterkhouders als een Vincent Kompany bijzonder kwetsbaar zijn. Toch heeft Kompany er bijzonder veel zin in en ziet hij het positief in.

"Ik ken mijn toestand en ik ken mijn verleden, maar ik ben klaar voor het WK. Daar ben ik overtuigd van. Ik begrijp wel dat er twijfels zijn en die vind ik zelf ook wel terecht, ja. Maar dat motiveert me alleen maar extra. Kritiek geeft me altijd extra motivatie. Dat blessureleed dit seizoen kan op het WK ook net in mijn voordeel spelen. Even eruit zijn kan verfrissend werken. Daarom dat ik ook denk dat de break die de spelers nu van Martínez gekregen hebben, goed geweest is."

 

Poll: Krijgen we een fitte Kompany te zien in Rusland?

TAGS  I  Kompany  I   Rode Duivels  I   Manchester City

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024